Angajată a Curţii de Apel Alba Iulia, confirmată cu coronavirus. DSP a demarat ancheta epidemiologică

Angajată a Curţii de Apel Alba Iulia, confirmată cu coronavirus. DSP a demarat ancheta epidemiologică

Laborator de testare pentru noul coronavirus

DSP Alba a comunicat luni, 29 iunie, patru noi cazuri de coronavirus. Printre acestea este şi o angajată a Curţii de Apel Alba Iulia.

Ştiri pe aceeaşi temă

În total, de la începutul epidemiei, în judeţul Alba s-au înregistrat 452 de îmbolnăviri cu COVID-19. 398 de persoane s-au vindecat şi 24 au decedat. Numărul cazurilor active a ajuns la 30.
 
Duminica, în Alba au fost prelucrate 163 de teste, la SJU. Numărul total de teste efectuate în judeţ a ajuns la 26.841.

Potrivit unui comunicat al Curţii de Apel, duminică, 28 iunie 2020, un angajat al instituţiei a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 în urma prezentării la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul SJU Alba Iulia cu simptome de viroză respiratorie, care au debutat în cursul zilei de sâmbătă seara. 

”Încă din cursul zilei de duminică 28.06.2020 au fost anunţaţi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Alba iar luni 29.06.2020 a fost declanşată ancheta epidemiologică şi au fost identificaţi contacţii direcţi care urmează să fie testaţi individual. Pentru restul angajaţilor instanţei va fi realizată testarea de grup prin metoda pooling. Până în prezent niciun alt angajat al instanţei nu a manifestat simptome de infectare, iar colegii contacţi direcţi cu cel mai mare risc de infectare au rămas în autoizolare la domiciliu, urmând să fie testaţi individual. Activitatea instanţei se desfăşoară în continuare în condiţii normale iar Curtea de Apel Alba Iulia colaborează îndeaproape cu reprezentanţii DSP Alba şi urmează toate măsurile recomandate”, a transmis Curtea de Apel.

Reprezentanţii instituţiei reamintesc faptul că respectarea cu stricteţe a măsurilor de protecţie şi prevenire a infectării cu coronavirus (COVID-19) anunţate public de către Curtea de Apel Alba Iulia, care depinde în mare măsură şi de conduita responsabilă a publicului din instanţe, ne va permite să trecem împreună cu bine peste această perioadă. În acest sens, ne menţinem recomandările pentru publicul instanţei, transmise încă de la începutul pandemiei:

- Evitarea prezenţei la sediul instanţei, în cazul în care aceasta nu este absolut necesară şi limitarea staţionării în incinta Palatului Justiţiei doar pentru timpul strict necesar îndeplinirii obligaţiilor judiciare sau profesionale; 
- Folosirea exclusiv a mijloacelor electronice de comunicare cu instanţa, de transmitere a documentelor şi de informare disponibile permanent la nivelul instanţei: e-mail (ca-albaiulia@just.ro - Registratură; cosmin.muntean@just.ro - Biroul de informare şi relaţii publice) fax (0258810286) telefon (0258810289 - Arhivă, Registratură; 0258819877, 0746100207 Biroul de informare şi relaţii publice) 
- Utilizarea aplicaţiei informatice DOSAR ELECTRONIC pentru informare sau studierea dosarului şi limitarea deplasării fizice la Arhiva instanţei sau la celelalte  compartimente publice; 
- Exprimarea acordului pentru citarea şi comunicarea actelor de procedură în format electronic prin intermediul aplicaţiei „TDS” (Trimitere Document Securizat) şi eliminarea astfel integral a contactului fizic cu documentele de procedură comunicate de instanţă prin intermediul serviciilor poştale; 
Utilizarea exclusivă a telefonului sau adresei de e-mail pentru informare şi solicitarea de lămuriri inclusiv, cu privire la măsurile aplicate în această perioadă. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările