A oferit mită pentru „vaccinare la chiuvetă“, dar asistenta a sesizat Poliţia. Pedeapsa cu care a fost de acord

A oferit mită pentru „vaccinare la chiuvetă“, dar asistenta a sesizat Poliţia. Pedeapsa cu care a fost de acord

Bărbatul nu dorea să fie vaccinat, doar să primească certificatul de vaccinare. Foto Pixabay

Un bărbat din Sebeş care a oferit mită pentru ”vaccinare la chiuvetă” a fost prins de poliţişti şi a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a încheiat, la data de 24 mai 2022, acordul de recunoaştere a vinovăţiei cu persoana fără calitate specială (O. I.) fiind stabilită pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
 
În fapt, s-a reţinut că la data de 18.11.2021, inculpatul a oferit o sumă de bani unei asistente medicale aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu în cadrul Centrului de Vaccinare Sebeş, judeţul Alba, pentru a îndeplini un act contrar atribuţiilor de serviciu ale acesteia.

Bărbatul dorea să nu fie vaccinat anti-COVID, dar să consemneze în documente şi evidenţele electronice faptul că a fost imunizat, în scopul de a-i fi eliberat un certificat de vaccinare.
 
Asistenta medicală a refuzat primirea sumei de bani şi a sesizat organele de poliţie. Ofiţerii Direcţiei Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba au fost delegaţi să desfăşoare mai multe acte procedurale care au condus la completarea probatoriului în cauză.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările