Ţepele date de un escroc aflat la închisoare prin metoda „accidentul”. Condamnare definitivă după opt ani

Ţepele date de un escroc aflat la închisoare prin metoda „accidentul”. Condamnare definitivă după opt ani

Deţinutul îşi înşela victimele din închisoare. Foto Adevărul

Un dosar de înşelăciune prin metoda ”accidentul”, cu victime din Alba Iulia, a ajuns la o soluţie definitivă după opt ani de la comiterea faptelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inculpat este un bărbat în vârstă de 34 de ani din Giurgiu, care la momentul săvârşirii infracţiunilor, în 2013, avea 26 de ani şi era încarcerat în penitenciar, din 2008, unde executa o condamnare de 7 ani de închisoare. Potrivit rechizitoriului, în perioada ianuarie-februarie 2013, Cernat Dănuţ Georgian, încarcerat în Penitenciarul Giurgiu, fiind ajutat de complici din exterior a indus în eroare mai multe persoane vătămate prin metodă accidentul.
 
În concret, acesta apela diverse persoane găsite în cartea de telefoane Pagini Aurii şi le aducea la cunoştinţă că fiul/fiica sa a avut un accident rutier soldat cu moartea unei persoane. Pretinzând că este avocat, folosea numele complicilor care ulterior ridicau banii şi le solicita persoanelor vătămate diverse sume de bani pentru a-i reprezenta pe copiii lor în faţă organelor judiciare sau pentru a rezolva să nu fie arestaţi sau condamnaţi.
 
După depunerea sumei de bani, inculpatul le solicita persoanelor vătămate să-i comunice codul transferului, pe care ulterior îl comunica complicilor care ridicau sumele depuse pe numele lor şi le predau acestuia. Modalitatea de comitere a faptei rezultă din declaraţiile a doi complici care l-au ajutat, precum şi din declaraţiile a doi suspecţi. De asemenea, preocupările infracţionale ale inculpatului au rezultat şi din declaraţia unui colegului de celulă şi a unui alt martor încarcerat, de asemenea, în Penitenciarul Giurgiu, la momentul comiterii faptei.
 
În 24 ianuarie 2013 a apelat telefonic o persoană din Alba Iulia şi pretinzând că este avocat i-a adus la cunoştinţă că fiul sau a provocat un accident rutier în oraşul Teiuş soldat cu moartea unui copil şi este nevoie să-i expedieze suma de 2.500 euro pentru a-l reprezenta în faţă organelor judiare. Victima a predat ulterior suma de 7.500 lei, care a fost ridicată de unul dintre complicii deţinutului.
 
Peste câteva zile, a sunat o altă persoană căreia i-a adus la cunoştinţă că fiica să a provocat un accident rutier în oraşul Braşov soldat cu moartea unui copil şi este nevoie să-i expedieze suma de 2.500 euro pentru a o reprezenta în faţă organelor judiciare. Şi în acest caz, victima a fost convinsă să predea 3.000 lei. În februarie 2013 au urmat alte trei infracţiuni, victimele fiind inselate cu 3.000 de euro, 30.000 lei şi 3.500 de euro. Prejudiciul total este în valoare de 40.500 de lei şi 6.500 de euro.
 
În ceea ce priveşte faptele complicilor, instanţa a reţinut că au achitat o parte din prejudiciul cauzat persoanelor vătămate şi s-au împăcat cu acestea, excepţie făcând fostul deţinut, care, în pofida numeroaselor căutări efectuate, în cursul urmăririi penale, nu a fost găsit pentru a fi audiat. Astfel, în 13 mai 2021, Cernat Dănuţ Georgian a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare pentru infracţiunea de înşelăciune în formă continuată. Instanţa a adăugat şi restul de 662 de zile de închisoare rămase de executat din pedeapsa anterioară.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările