Şoarecii îşi fac de cap la Spitalul TBC din Aiud. Pacienţii reclamă prezenţa rozătoarelor şi în secţia în care au fost mutaţi VIDEO

Şoarecii îşi fac de cap la Spitalul TBC din Aiud. Pacienţii reclamă prezenţa rozătoarelor şi în secţia în care au fost mutaţi VIDEO

Şoarece filmat la Spitalul TBC din Aiud

Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud continuă să fie ”vizitat” de şoareci. Pacienţii reclamă prezenţa rozătoarelor şi în secţia în care au fost mutaţi, după închiderea unei alte secţii unde a fost filmat un şoarece. Pe lângă închiderea temporară a secţiei, unitatea medicală a fost amendată cu 5.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pacientul Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, care a filmat şoareci şi insecte într-un salon, iar apoi secţia respectivă a fost închisă, susţine că a găsit şoareci şi în secţiile în care au fost mutaţi pacienţii, acesta postând o altă filmare pe internet. Directorul spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, ing. Vasile Vultur, a declarat că nu poate confirma, dar nici infirma acest incident, precizând că nu are Facebook, însă a admis că în cadrul acţiunii de deratizare şi dezinsecţie şoarecii ar putea ajunge şi în alte compartimente.
 
”Problema e că putea să ajungă de oriunde şi oriunde pentru că tot spitalul e de-a valma, cu mutat dintr-o parte în alta, în cadrul operaţiunilor de dezinsecţie şi dezinfecţie”, a spus Vasile Vultur.   Pacientul care a postat filmările cu şoareci şi insecte la începutul acestei săptămâni a revenit, joi, cu o altă filmare, de la secţia III a Spitalului, în care sunt pacienţi.
 

 
”În acest moment în secţia III de Pneumoftiziologie Aiud. Alt şoarece pe ziua de azi. Şi asta tot din greşeala a intrat? Secţia fiind închisă, tot vina pacienţilor este ca lăsa uşa terasei deschisa???”, a scris pacientul, care a postat şi o filmare. Inspecţia Sanitară a închis, miercuri, temporar, secţia a II-a a Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, acolo unde au fost filmaţi şoareci şi urechelniţe, potrivit Ministerului Sănătăţii.
 
Conducerea unităţii medicale susţine că are planuri bine stabilite de dezinsecţie şi deratizare şi confirmă că într-un salon ar fi fost prins un şoarece. ”Spitalul nostru este amplasat într-un cadru natural foarte mare, cu parc imens şi toamna se mai întâmplă să intre câte un şoricel în incintă şi bolnavul probabil că l-a surprins unde nu trebuie. Noi avem din punctul acesta de vedere plan de dezinsecţie de dezinfecţie pe care îl respectăm. Sunt capcane, tot ce trebuie. Avem materiale, tot ce este necesar pentru operaţiunile acestea”, a spus managerul instituţiei, Vultur Vasile.
 
 
„Inspectorii Sanitari din cadrul DSP Alba au efectuat un control la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud în urma imaginilor apărute în spaţiul public. Decizia inspectorilor sanitari, în urma verificărilor, este închiderea temporară a secţiei a II-a şi mutarea pacienţilor pe alt palier disponibil în vederea efectuării deratizării şi dezinsecţiei. Unitatea sanitară a fost amendată cu suma de 5.000 de lei. Altă măsură dispusă este montarea de uşi cu plase metalice la uşile de la terase. Motivul este dat de faptul că spitalul are o curte de 2.700 de metri pătraţi şi este posibil ca un şoarece să intre pe uşa de la terasă care dă direct în salon”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii remis miercuri.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările