Treptele pe care dansează Phoenix în „Joker“ au devenit atracţie turistică: cele mai amuzante reinterpretări. Ce alte locuri din filme preferă fanii VIDEO

Treptele pe care dansează Phoenix în „Joker“ au devenit atracţie turistică: cele mai amuzante reinterpretări. Ce alte locuri din filme preferă fanii VIDEO

Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) dansează pe treptele devenite atracţie turistică FOTO IMDb

Treptele pe care dansează actorul Joaquin Phoenix în „Joker“, uşa casei lui Hugh Grant din „Notting Hill“ şi restaurantul în care Meg Ryan simulează un orgasm în „When Harry Met Sally“ sunt doar câteva dintre locurile ce apar în filme şi care au devenit atracţii turistice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Locuitorii cartierului Bronx sunt furioşi pentru că, odată necunoscute, treptele dintre Shakespeare Avenue şi Anderson Avenue reprezintă acum una dintre atracţiile turistice, scrie publicaţia The Guardian, citată de News.ro
 
Astfel, turiştii reinterpretează scenele filmate pe treptele pe care Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) dansează în filmul „Joker“. 
 
Rezidenţii publică înregistrări video cu turiştii care iau cu asalt cartierul, costumaţi, şi scriu pe Twitter: „Vă rugăm, nu veniţi aici“. Fără succes însă. Inclusiv Google Maps oferă acum indicaţii privind „Joker stairs“.
 
 

 
De asemenea, şi restaurantul Katz’s Delicatessen din New York, în care Meg Ryan a simulat un orgasm în filmul „When Harry Met Sally“, este recunoscut de ghidul turistic Zagat pentru mâncarea preparată aici. Mai mult, în timpul mesei multe femei încearcă să o imite pe actriţă.
 
FOTO Cinemagia 
 
În timp ce în Los Angeles, un cartier comercial construit în 1964 şi în care a fost filmată o scenă din „Conquest of the Planet of the Apes“(1972) încă atrage turişti, o altă atracţie o reprezintă uşa albastră a casei din Londra a lui William Tacker, personaj interpretat de Hugh Grant în filmul „Notting Hill“ (1999). Ce nu au aflat mulţi turişti este că uşa originală a imobilului din 280 Westbourne Park Road a fost vândută la o licitaţie în urmă cu mai mulţi ani.
 
Staţia King’s Cross din capitala britanică este un loc cheie pentru fanii „Harry Potter“. Ea este punctul de pornire a călătoriei către Hogwarts. 
 
FOTO Alamy Stock Photo/The Guardian
 
„Superman IV: The Quest for Peace“ a avut un buget mai mic decât predecesoarele. Scena din exteriorul clădirii ONU a demonstrat asta, fiind filmată de fapt în afara gării centrale din Milton Keynes.
 
Staţia de metrou Canary Warf din Londra, care apare în „Rogue One: A Star Wars Stor“ (2016), se înscrie listei locurilor din Marea Britanie care atrag fanii filmului, la fel şi Sainsbury Centre for Visual Arts din Norwich - inaugurat în 1978 - care a devenit mai cunoscut pentru faptul că aici trăiau personajele din „Avengers“ decât pentru că găzduieşte mii de lucrări.
 
Satul lui Popeye din Malta este şi el o atracţie pentru turiştii din insulă. A fost construit pentru filmul live-action al lui Robert Altman din 1980, în care a jucat Robin Williams.
 
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: