Un expert dezvăluie cum să împodobeşti bradul pentru a te asigura că nu îl transformi într-un kitsch

Un expert dezvăluie cum să împodobeşti bradul pentru a te asigura că nu îl
transformi într-un kitsch

Câteva detalii aparent minore pot face diferenţa între un brad de Crăciun splendid şi kitsch FOTO Shutterstock

Carlene Duffy, un designer australian, explică regulile după care ar trebui împodobit bradul de Crăciun pentru a nu fi transformat într-unul kitschios.

Ştiri pe aceeaşi temă

Când vine vorba de decorarea bradului de Crăciun, poate exista o linie fină între splendid şi kitsch. Dacă plănuiţi să împodobiţi bradul anul acesta, experta australiană în design Carlene Duffy recomandă câteva reguli de bază pe care trebuie să le cunoaşteţi:

Beteală în exces

Adăugarea betelei potrivite bradului de Crăciun poate face diferenţa în rău sau bine atunci când vorbim de împodobirea lui. Designerul atrage atenţia că prin decorarea bradului putem alege dacă acesta va deveni pata de culoare a livingului sau va domina spaţiul în mod negativ. Problema adăugării acestui accesoriu este că poate acoperi globurile. Carlene recomandă mai puţină beteală sau deloc, pentru a lăsa celelalte ornamente să strălucească.

Nu combina prea multe culori

Dacă doriţi să aveţi un brad care să surprindă, încercaţi să atrageţi atenţia asupra lui într-un mod plăcut. Dacă bradul nu are cele mai frumoase ramificaţii, nu încerca să plusezi prin adaos de culoare. Designerul recomandă să vă stabiliţi o temă pe care doriţi să o abordaţi, alegând culoarea şi ornamente care împreună să spună o poveste. Alegeţi tradiţionala combinaţie de verde şi roşu, auriu şi argintiu sau o selecţie de nuanţe pastel pentru o „abordare modernă“.

Evită agăţătoarele ieftine

Poţi găsi decoraţiuni de Crăciun la preţuri reduse, dar nu face compromisuri atunci când vine vorba de agătătoarele acestora. Cele tip sfoară devin în timp fragile, Carlene sugerând înlocuirea acestora cu sârmă, astfel încât să puteţi prinde mai uşor decoraţiunile pe ramuri.

Evită luminiţele ţipătoare

Când vine vorba de adăugarea instalaţiei, fie sunteţi fan al luminilor intermitente strălucitoare sau cele statice, cu siguramţă acestea adaugă o notă festivă bradului. După cum recomandă designerul, alegerea culorilor în acelaşi ton cu tema bradului este esenţială.

Spuneţi NU globuleţelor din plastic

Mulţi comercianţi scot la vânzare decoraţiuni ieftine de Crăciun, în general acestea sunt confecţionate din plastic şi nu durează prea mult. Carlene recomandă globurile din sticlă sau ţesătură. Pe lângă aspect, acestea vor rezista în timp. Şi nu trebuie să schimbaţi toate ornamentele odată, faceţi-vă un obicei din a cumpăra în fiecare an un nou glob pentru brad.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: