Cinci întrebări pe care trebuie să ni le punem zilnic

Cinci întrebări
pe care trebuie să ni le punem zilnic

Trebuie să ne întrebăm în mod regulat care sunt lucrurile care ne fac fericiţi. FOTO: Shutterstock

Viaţa este întotdeauna plină de provocări cărora trebuie să le facem faţă pentru, iar printre activităţile noastre zilnice încercăm să răspundem întrebărilor care ne îngrijorează.

Ştiri pe aceeaşi temă

Susie Moore, antrenorul de dezvoltare personală, consideră că încă din momentul în care ne trezim sunt interesaţi şi încercăm să răspundem celor mai rudimentare întrebări cum ar fi ce ar trebui să mâncăm, cum ar trebui să ne îmbrăcăm sau ce atitudine să avem în ziua respectivă.

Cu toate acestea, sunt unele întrebări care ţin de atitudinea noastră şi care trebuie să ne preocupe în mod constant, potrivit „Huffington Post”.

1.Cât de fericit sunt astăzi pe o scală de unu la zece?

Răspunsul trebuie să fie unul sincer, pentru că ocolirea adevărului ar însemna că ne amăgim pe noi însine.

2.Ce fel de viaţă îmi doresc să am?

Gândirea în perspectivă este cea mai bună. Într-adevăr, dictonul Carpe diem! sună bine, dar trebuie să ştii ceea ce vrei de la viaţă deoarece timpul trece repede, iar ocaziile nefructificate de multe ori nu se întorc.

3.Ce înseamnă succesul pentru mine?

Prioritizarea obiectivelor noastre diferă în funcţie de propria personalitate. Unii vor să aibă o căsnicie fericită şi o familie numeroasă, alţii vor o carieră strălucită, în timp unii vor ştie că au putere. Alegerea a ceea ce vrem trebuie realizată în mod raţional pentru a nu regreta ulterior.

4.Care sunt lucrurile care mă fac fericit?

Timpul liber este o componentă de care trebuie să ţinem cont. Nu ne putem trăi viaţa doar prin îndeplinirea obiectivelor de la muncă sau realizarea treburilor casnice.

5.Ce trebuie să fac în viitorul apropiat pentru a mă simţi bine?

Este dificil să răspundem succint la această întrebare pentru că totalitatea lucrurilor pe care ni le dorim în cel mai scurt este greu de transpus într-un plan bine pus la punct. Cu toate acestea, cele mai importante chestiuni trebuie reţinute.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: