„Copilul fără cap“ a împlinit 1 an şi încearcă să facă primii paşi

„Copilul fără cap“ a împlinit 1 an şi încearcă să facă primii paşi

Jaxon Emmett Buell. FOTO Daily Mail

Medicii i-au dat numai câteva zile de trăit lui Jaxon Emmett Buell, după ce s-a născut cu o malformaţie genetică destul de rară, care afectează anual 1 din 5.000 de nou-născuţi în SUA. Micuţul a venit pe lume cu mare parte din creier şi din craniu lipsă, însă părinţii au luptat alături de el şi, luna trecută, au sărbătorit cu toţii împlinirea vârstei de 1 an, spre uimirea doctorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Supranumit de presa internaţională „copilul fără craniu„, băieţelul a câştigat simpatia lumii întregi prin intermediul reţelelor sociale, iar oamenii i-au găsit o nouă poreclă: Jaxon „Puternicul“. Povestea sa emoţionată a strâns peste 80.000 de like-uri pe pagina personală de Facebook, iar oamenii au donat aproape 50.000 de euro pentru a-l ajuta să supravieţuiască.

Medicii au sfătuit-o pe Brittany, mama micuţului, să avorteze, după ce s-a descoperit la ecografie că fătul suferă de anencefalie, o malformaţie congenitală care împiedică dezvoltarea normală a creierului şi a oaselor craniului. Oameni cu frica lui Dumnezeu, aceştia au preferat să-i dea o şansă micuţului. 

„Am făcut tot ce am putut pentru a-l susţine în lupta pentru supravieţuire şi tot ce face de când s-a născut este să se zbată pentru a trăi. Am fost devastată, mi-a umbrit toată bucuria de a fi mamă. Inima mea a fost zdrobită pentru că ceva ce îmi dorisem cu toată fiinţa, să devin mamă, s-a transformat într-un coşmar“, a declarat mama lui Jaxon, citată de publicaţia Daily Mail. Totuşi, părinţii lui Jaxon încearcă să se bucure de fiecare zi petrecută alături de fiul lor.

Jaxon, alături de părinţii săi. FOTO Daily Mail


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările