De unde vine cuvântul „bikini“ şi cine a purtat prima oară controversatul obiect vestimentar

De unde vine cuvântul „bikini“ şi cine a purtat prima
oară controversatul obiect vestimentar

Marilyn Monroe a promovat bikini FOTO Profimedia

Când vine vara, multe femei care îşi doresc să atragă atenţia aleg să poarte un bikini sexy şi colorat. În trecut, această vestimentaţie era considerată scandaloasă. În urmă cu o sută de ani, singurele opţiuni pentru femeile care se îndreptau spre plajă erau articolele de îmbrăcăminte lungi, cât mai groase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Costumul de baie din două piese nu a fost dintotdeauna permis. Înainte, femeile erau ruşinate să îşi lase pielea la vedere, ba, mai mult, erau chiar pedepsite. În timp, odată cu emanciparea populaţiei, s-a inventat bikini, costumul de baie atât de mic, care încăpea într-o cutie de chibrituri. 

Femeile romane purtau costume de baie care nu aveau numele de „bikini‟. Însă, aceste articole vestimentare nu erau destinate pubicului larg, ci persoanelor care practicau înotul. Din păcate, regulile societăţii nu le permiteau tuturor femeilor să practice acest sport, iar înotul a devenit o activitate preferată de sexul frumos abia în secolul XIX.

Află aici cum a fost creat minusculul costum de baie, ce legătură are cu războiul şi ce vedetă l-a purtat prima dată

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările