Cum le dau site-urile de întâlniri ţeapă clienţilor

Cum le dau site-urile de întâlniri ţeapă clienţilor

Unele site-uri matrimoniale folosesc mesaje automate pentru a atrage utilizatori. FOTO Arhivă Adevărul

Dacă ai avut vreodată cont pe un site matrimonial, iar căsuţa ta de mesaje s-a umplut dintr-o dată cu poze şi mesaje de la admiratori, ar trebui să ştii că există posibilitatea ca mulţi dintre potenţialii parteneri să nu fie reali.

Potrivit unei investigaţii realizate de publicaţia The Sunday Times, site-urile matrimoniale sunt pline de conturi false menite să atragă utilizatorii. Mesajele automate din partea „admiratorilor” inexistenţi sunt un truc folosit frecvent de acest tip de site-uri, scrie „The Sunday Times”.
 
Investigaţia, condusă de Danny Forston, a fost lansată după ce compania matrimonială JDI Dating, din Marea Britanie, de care aparţin 18 site-uri de întâlniri, a intrat „sub lupa” Comisiei Federale de Comerţ a Statelor Unite (n.r. – US Federal Trade Commission).
 
Compania a fost obligată să achite o sumă de aproximativ 500.000 de euro pentru a nu ajunge să fie dată în judecată, iar reprezentanţi ai JDI Dating au declarat că, deşi nu au făcut nimic ilegal, vor plăti suma cerută de Comisia Federală de Comerţ.
 
„Suntem îngrijoraţi că şi alte site-uri de întâlniri procedează la fel. Noi încurajăm utilizatorii şi foştii angajaţi ai acestor site-uri să ne pună în temă, în caz că ştiu astfel de cazuri”, a declarat Steve Baker, avocatul acuzării, potrivit „Daily Mail”.

Odată cu evoluţia tehnologiei, industria site-urilor de matrimoniale a înflorit. Un exemplu este Marea Britanie, care are peste 1.500 de astfel de site-uri active, din care rezultă un profit de până la 203 milioane de euro în fiecare an din înscrierile utilizatorilor.
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: