6 mituri despre viaţa de după căsătorie care ne complică inutil relaţia de cuplu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe cât de des vedem cupluri fericite, tot pe atât de numeroase sunt şi căsniciile pline de probleme. Un expert în relaţii de cuplu explică o parte dintre miturile despre viaţa de după căsătorie, oferind sfaturi despre ce putem face pentru a avea o căsnicie fericită.

Căsătoria este, fără îndoială, o provocare plină de încercări, pentru ambii parteneri. Cel mai important lucru este ca la sfârşitul zilei, cei doi să comunice şi să-şi rezolve problemele.

Nu există reguli cu privire la modul în care o căsătorie ar trebui să arate, însă felul în care cei doi fac o echipă determină viitorul lor împreună. Fiecare relaţie este unică, stereotipurile despre viaţa de după căsătorie făcând parte din categoria lucrurilor care ar trebui uitate pentru totdeauna.

Denise Limongello, expert în relaţii de cuplu din New York, explică o parte dintre miturile despre viaţa de după căsătorie:

Nu te vei mai simţi singur

Căsătoria poate părea o promisiune că niciodată nu vei mai fi singur. Teoretic, aşa este. Practic, sentimentul de singurătate nu poate fi îndepărtat de simpla prezenţă a partenerului. "Multe persoane divorţate au argumentat decizia de separare prin faptul că se simţeau singure”, spune Limongello. „Când tu şi partenerul tău nu funcţionaţi ca o echipă, izolarea poate fi un sentiment apăsător”, este de părere expertul.

Căsătoria va consolida relaţia

La sfârşitul zilei, un certificat de căsătorie nu face nimic pentru a îmbunătăţi calitatea relaţiei tale. "Cuplurile care au experimentat traume şi pierderi pe parcursul relaţiei, se simt deconectate de partenerii lor chiar şi după căsătorie”, spune expertul. În timp ce speră că simplul act le va asigura apropierea, mai multe studii arată că proaspeţii soţi raportează sentimente profunde de îndepărtare.

Viaţa sexuală are de suferit 

Lipsa unei vieţi sexuale după căsătorie poate deveni o adevărată problemă pentru unele cupluri. Primul pas este să se recunoască faptul că există o problemă care necesită rezolvare şi nu este vorba neapărat de cuplurile de vârstă mijlocie, care îşi petrec timpul în faţa televizorului şi se plâng de faptul că nu au făcut sex. Chiar dacă pot să apară şi astfel de probleme, un studiu efectuat în 2015, pe 1.656  de persoane cu vâste între 57 şi 85 de ani, a scos la iveală că sexul pentru partenerii căsătoriţi devine mai bun pe măsură ce trec anii.

Căsătoria va fi plictisitoare

"Studiile arată că partenerii fericiţi se declară mai mulţumiţi de viaţa sexuală de după căsătorie, decât în perioada dinaintea acesteia", spune Limongello. Este important, totuşi, să se conştientizeze importanţa gesturilor care condimentează relaţia, în mod contrar mariajul poate duce la plictiseală, a precizat aceasta pentru bustle.com.

Partenerul va învăţa să-şi dea seama ce gândeşti 

Legătura dintre partenerii căsătoriţi este, în cele mai multe cazuri, extrem de puternică. De multe ori, partenerii se cunosc mai bine decât oricine. Totuşi, acest lucru nu înseamnă că soţia/soţul devine clarvăzător în ziua nunţii. „Motivul pentru care multe căsătoriile sănătoase supravieţuiesc, este talentul în comunicare şi acceptarea unor compromisuri. Daca vrei ceva, întrebă. Dacă există o problemă, se poate rezolva comunicând cu respect şi calm, nu pentru că omul de lângă noi ştie mereu ce este în sufletul celuilalt”, este de părere psihologul american.

Copiii îţi pot salva mariajul

Copiii nu reprezintă o soluţie pentru consolidarea rapidă a unei relaţii tensionate. "Mulţi dintre noi credem că un copil ne va mări sentimentul de satisfacţie, îmbunătăţindu-ne căsnicia", spune Limongello. "Cercetări recente care au avut ca subiecţi parteneri din cupluri divorţate, scot la iveală că şi copiii contribuie, de multe ori, la distrugerea unui mariaj. Aducerea pe lume a unui copil, într-un cuplu cu probleme, poate duce la o situaţie şi mai tensionată”, spune Denise Limongello.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite