5 semne că ai o viaţă sexuală sănătoasă: „O partidă bună de sex depinde doar de găsirea reţetei perfecte“

0
0

De multe ori te întrebi ce se întâmplă în dormitorul vecinilor, de câte ori fac prietenii tăi sex sau dacă viaţa lor amoroasă este diferită de a ta. În dorinţa de a spulbera o parte din aceste mituri sexuale, un terapeut specializat în probleme de cuplu a dezvăluit 5 semne care îţi pot spune dacă ai o viaţă sexuală sănătoasă.

Sexul este un aspect important pentru orice cuplu. Totuşi, nu există nicio garanţie că pe parcursul relaţiei vom avea o viaţă sexuală perfectă. Renunţând la idei preconcepute şi încercând să comunicăm cu partenerul, acest aspect se poate îmbunătăţi în mod clar, este de părere terapeutul american Aline Zoldbrod. Acesta a dezvăluit cinci indicatori ai unei vieţi sexuale sănătoase:

Te simţi bine în pielea ta

Un studiu al Universităţii din Texas, realizat pe femei cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, a scos la iveală că frustrarea cu privire la dimensiunea coapselor sau a abdomenului distrage atenţia femeilor de la senzatiile plăcute din timpul actului sexual. Acest lucru, poate afecta de asemenea capacitatea de a avea orgasm. Prin urmare, atunci când renunţi la aceste complexe şi nu eşti preocupată în mod obsesiv de faptul că partenerul ar putea să nu fie mulţumit de felul în care arăţi, viaţa sexuală se îmbunătăţeşte considerabil. 

Nu îţi este teamă să spui ce îţi doreşti

"O partidă bună de sex depinde doar de găsirea reţetei perfecte", spune Aline Zoldbrod, terapeut sexual. În loc să te aştepţi ca partenerul să îţi citească dorinţele sexuale, ar trebui să-i spui deschis ceea ce îţi doreşti. Dacă vi se pare greu să vă exprimaţi fanteziile în mod direct, aţi putea încerca surprinderea partenerului cu mesaje, care să conţină cele mai arzătoare dorinţe sexuale, recomandă aceasta.

Nu îţi contorizezi contactele sexuale

Fie că faci sex de câteva ori pe săptămână sau o dată pe lună, concentrându-te pe numărul actelor sexuale, nu este o modalitate foarte bună de a-ţi evalua viaţa sexuală, spune terapeutul. Încercarea de a face mai mult sex, poate pune pe plan secund calitatea actului sexual şi satisfacţia partenerilor, relevă un studiu publicat în Journal of Economic Behavior & Organization. Pe de altă parte, autorii acestuia spun că ar trebui să se pună accent pe calitatea şi nu pe cantitatea actelor sexuale, scrie prevention.com

Ştii cum să reîmprospătezi dorinţa sexuală

„Cele mai multe cupluri sunt prinse într-o rutină sexuală, partenerii devenind pe parcurs mai puţin interesati de sex", spune terapeutul. „Deşi necesită un efort suplimentar, trebuie să fiţi mai creativi, să schimbaţi locaţiile, ţinutele sau poziţiile din timpul actului sexual. În acest fel, vă veţi reîmprospăta dorinţa de a face sex”, este de părere specialistul.

Nu eşti îngrijorat când sexul nu se ridică mereu la nivelul aşteptărilor

"Este important să avem idei realiste despre ceea ce înseamnă o viaţă sexuală sănătoasă", spune Zeising. Pasiunea nu va fi întotdeauna intensă, iar frecvenţa actelor sexuale va oscila. "Dacă acceptaţi acest lucru ca o parte firească a vieţii de cuplu, iar tu si partenerul tău sunteţi dispuşi să faceţi lucrurile să meargă mai bine data viitoare, atunci veţi avea o viaţă sexuală sănătoasă", este de părere terapeutul.

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri