Istoria biscuiţilor: de ce au biscuiţii Petit Beurre 4 „urechi“, 52 de „dinţi“ şi 24 de găurele

Istoria biscuiţilor: de ce au biscuiţii Petit Beurre 4 „urechi“, 52 de „dinţi“ şi 24 de găurele

Biscuiíi originali Petit Beurre FOTO Shutterstock

Fie că sunt o gustare rapidă la şcoală sau pe stradă, fie că sunt savuraţi alături de un pahar cu lapte sau o ceaşcă cu ceai, fie că sunt ultima rezervă de ceva dulce uitată prin cămară, biscuiţii sunt preferaţii tuturor. Azi au nenumărate forme, arome şi umpluturi, dar istoria lor începe în Antichitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Biscuiţii sunt prezenţi în toate ţările din lume şi desemnează un produs alimentar crocant, pe bază de făină, grăsimi şi zahăr. Deşi sunt percepuţi ca produse dulci, există şi multe sortimente sărate. Biscuiţii pot fi simpli, cu unt, cu cacao sau ciocolată, digestivi, cu diverse arome, cu fructe uscate, cu nuci sau alune, cu cremă sau cu gem etc.

Denumirea biscuiţilor provine din cuvântul latin „bis“ (de două ori) şi din cuvântul francez „cuit“ (copt), ceea ce arată că acest produs era mai întâi copt, apoi uscat din nou în cuptor, la temperaturi mici.

Află aici din ce erau făcuţi primii biscuiţi, în Antichitate, de ce „limbile de pisică“ au formă lunguiaţă şi ce semnificaţie are forma biscuiţilor Petit Beurre.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările