Cornuleţe fragede cu nucă după reţeta bunicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru nostalgicii care vor să se bucure din nou de gustul copilăriei, vă propunem reţeta cornuleţelor fragede cu nucă. Simplu de preparat, acestea vor strânge întreaga familie la masă.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 game untură
  • 500 grame făină
  • 6 gălbenuşuri
  • 1 praf de sare
  • 3-4 linguri smântână

Pentru umplutură:

  • 6 albuşuri
  • 300 grame nucă măcinată
  • 300 grame zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilinat

Mod de preparare:

Pentru aluat amesteci toate ingredientele, după care frămânţi aluatul până se desprinde de bol. împărţi aluatul în 8, apoi întinzi fiecare bucată şi o tai în 10 bucăţi.

Pentru umplutură baţi spumă tare albuşurile. Adaugi nuca şi amesteci uşor, apoi zahărul şi omogenizezi. Umpli bucăţile de aluat, le pui într-o tavă şi le coci.

Când sunt gata, le pudrezi cu zahăr.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite