Cornuleţe fragede cu nucă după reţeta bunicii
0Pentru nostalgicii care vor să se bucure din nou de gustul copilăriei, vă propunem reţeta cornuleţelor fragede cu nucă. Simplu de preparat, acestea vor strânge întreaga familie la masă.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 250 game untură
- 500 grame făină
- 6 gălbenuşuri
- 1 praf de sare
- 3-4 linguri smântână
Pentru umplutură:
- 6 albuşuri
- 300 grame nucă măcinată
- 300 grame zahăr
- 3 plicuri zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Pentru aluat amesteci toate ingredientele, după care frămânţi aluatul până se desprinde de bol. împărţi aluatul în 8, apoi întinzi fiecare bucată şi o tai în 10 bucăţi.
Pentru umplutură baţi spumă tare albuşurile. Adaugi nuca şi amesteci uşor, apoi zahărul şi omogenizezi. Umpli bucăţile de aluat, le pui într-o tavă şi le coci.
Când sunt gata, le pudrezi cu zahăr.