RETROMOBIL FEST 2018 - Un festival pentru întreaga familie

RETROMOBIL FEST 2018 - Un festival pentru întreaga familie

Academia Titi Aur va găzdui între 13 şi 15 iulie cea de a 3-a editie Retromobil Fest ajuns acum cel mai mare eveniment dinamic dedicat pasiunii pentru vehicule clasice din România.

Organizat de Retromobil Club România, Retromobil fest vă aşteaptă anul acesta cu o serie de premiere, dar şi cu un număr record de participanţi în concursurile de Retro Grand Prix, respectiv 133 de înscrişi.
 
Spectacolul automobilistic va începe astăzi, 13 iulie când între orele 18-22 va avea loc o cursă de anduranţă cu automobile Porsche, o replică în miniatură a celebrei curse de anduranţă de 24 de ore de la Le Mans.
Denumită „RoMans” această cursă de mini anduranţă de 4 ore -   inclusă în programul de evenimente al Porsche Inter Auto dedicate aniversării a „70 de ani de automobile sport Porsche” – se va desfăşura între orele 18.00 şi 22.00  după tipicul LeMans Classic, cu startul în genul anilor 60 când piloţi  trebuie mai întâi să alerge spre maşină de pe partea opusă a pistei. Ceea ce va adăuga o savoare în plus acestei curse.
 
Sâmbătă va fi însă o zi plină, cu un program complet pentru concurenţi, dar şi pentru public desfăşurat între orele 9.00-24.00. În timp ce pe pistă şi pe circuitul de off-road se vor desfăşura, în prima parte a zilei, antrenamentele, în zona de promenadă dedicată activităţilor sponsorilor şi partenerilor evenimentului se organizează un târg de automobile, piese, accesorii şi consumabile pentru vehicule de epocă, precum şi automobilia, şi la anumite intervale de timp vor avea loc demostraţii în tehnica restaurării făcute de unu dintre cei mai faimoşi profesori de la Milton Keynes College din UK unde preda cursuri de reastaurare a maşinilor clasice.
 
Retromobil Fest este un loc idel de a petrecere un weekend pentru întreaga familie, pentru doamne şi copii fiind organizate diverse activităţi, respectiv cursuri de dans pe tema anilor 1920-1930, iar pentru copii o distracţie inedită prin întrecerea pe pistă între London Bus şi Optimus Prime.
Atracţia principală a evenimentului o reprezintă concursul de Retro Grand Prix, competiţie de regularitate sportivă  calificările fiind programate pentru după amiaza zilei de sâmbătă, iar finalele pentru duminică.
Concurenţii sunt împărţiţi pe categorii în funcţie de tipul vehiculului şi anul de fabricaţie, clasele fiind: Antebellum (vehicule din perioada interbelică), Experţi (piloti profesionisti), Classic, Sport, Muscle Cars, Dacia Clasic, Moto, Off Road şi „The Porsche Challenge”.
Printre noutăţile introduse anul aceste de Retromobil Grand Prix se numără „clasa Antebelum” care aduce pe circuit maşini din perioada interbelică şi antebelică, „clasa Youngtimer” care se adresează vehiculelor fabricare între 1988 şi 1998 precum şi supercaruri cu potenţial clasic. De asemenea, se va realiza în premieră şi un clasament al echipelor.
Activităţile pe pistă se încheie cu Retro Cupa Presei unde ziariştii vor concura sâmbăta la ora 19.30 într-o cursa separată cu automobile de epocă puse la dispoziţie de către organizatori.
 
Seara competiţia lasă loc spectacolului, scena organizată în remorca unui vechi camion american găzduind o serie de concerte ale unor trupe celebre:  Sarmalele Reci, Castor 604 şi Ozon Karyu.
 
Pasionaţii de vehicule istorice, motorsport şi off-road, colecţionari, restauratori, comercianţi de piese şi servicii sunt aşteptaţi între 14 şi 15 iulie la Academia Titi Aur, satul Cocani, comuna Crevedia, pentru a petrece un weekend plin de adrenalină, pasiune şi divertisment.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: