Aflat în arest în Japonia, şeful Renault, Carlos Ghosn, a demisionat

Aflat în arest în Japonia, şeful Renault, Carlos Ghosn, a demisionat

Carlos Ghosn

Carlos Ghosn a demisionat de la conducerea producătorului de maşini Renault, a anunţat ministrul de finanţe francez Bruno Le Maire într-un interviu pentru Bloomberg Television dat de la Forumul Economic de la Davos.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Carlos Ghosn a demisionat azi-noapte”, a spus Le Maire. 

Consiliul de administraţie al Renault se va întâlni joi pentru 
a-l înlocui pe Ghosn, o mutare care ar putea atenua tensiunile cu partenerul de alianţă Nissan, tensiuni apărute după arestarea lui Ghosn în Japonia pentru nereguli financiare.

Întâlnirea CA-ului va începe la 11.00, ora României, şi va lua în discuţie numirea şefului Michelin, Jean-Dominique Senard, ca preşedinte al Consiliului de Adminsitraţie, şi promovarea adjunctului lui Ghosn, Thierry Bollore în funcţia de director executiv al Renaul, au declarat trei surse care cunosc situaţia. 

În ultima perioadă, Tribunalul din Tokyo a respins mai multe cereri ale avocaţilor de eliberare din arest a fostului preşedinte al Nissan, Carlos Ghosn, acuzat de nereguli financiare. Chiar şi principalul său avocat, Motonari Otsuru, a recunoscut că sunt puţine şase de eliberare pentru clientul său înainte ca acest caz să ajungă în instanţă. Ar putea dura cel puţin şase luni până când va fi judecat Ghosn, a avertizat avocatul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: