VIDEO Test al armatei americane: sania care se mişcă atât de repede, încât nu poate fi detectată nici cu încetinitorul

VIDEO Test al armatei americane: sania care se mişcă atât de repede, încât nu poate fi detectată nici cu încetinitorul

Circuitul pentru teste la viteză hipersonică de la baza Holloman, New Mexico Captură YouTube

O sanie hipersonică testată de Forţele Aeriene Americane este atât de rapidă, încât nu poate fi detectată nici cu încetinitorul, scrie The Huffington Post.

Ştiri pe aceeaşi temă

Forţele Aeriene Americane au publicat un filmuleţ cu testarea unui obiect la o viteză hipersonică. The Huffington Post numeşte acest obiect sanie şi precizează că a atins viteza de 10.620 de kilometri pe oră. „Se deplasează atât de repede, încât este aproape imposibil să o vezi, chiar dacă filmuleţul este încetinit la un sfert din viteza sa reală“, notează sursa citată.

Baza aeriană Holloman din New Mexico a anunţat săptămâna trecută că un obiect testat pe circuitul său special a atins viteza de 8,6 Mach.

Potrivit Departamentului american al Apărării, este vorba de un circuit de 16 kilometri, cel mai lung din lume din categoria sa. Acest circuit este folosit pentru a testa armenament hipersonic, cum ar fi sisteme de ghidare şi de control, relevă site-ul The Drive.

Autorităţile americane nu au menţionat data efectuării testului şi nu au dat detalii despre ce a conţinut mai exact.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: