Un leopard al zăpezii din grădina zoologică din San Diego, diagnosticat cu COVID-19. Reprezentanţii instituţiei nu ştiu cum s-a infectat

Un leopard al zăpezii din grădina zoologică din San Diego, diagnosticat cu COVID-19. Reprezentanţii instituţiei nu ştiu cum s-a infectat

Foto Unsplash.com

Un exemplar de leopard al zăpezii din grădina zoologică din San Diego a fost diagnosticat cu COVID-19. Animalul a prezentat tuse şi scurgeri nazale şi nu a fost vaccinat împotriva virusului. Reprezentanţii grădinii zoologice au declarat că nu ştiu cum s-a infectat felina.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând cu luna ianuarie, grădina zoologică a început să vaccineze animalele cu seruri care conţin proteine spike şi nu pot fi utilizate pe oameni. Au fost imunizate câteva maimuţe, după ce mai multe gorile au fost testate pozitiv la virus.

La grădina zoologică se află lei, tigri, gheparzi, jaguari, lei de munte şi alte feline, potrivit comunicatului de presă al grădinii zoologice. Leopardul zăpezilor pare să îşi revină şi nu prezintă alte simptome.

Animalul îşi împarte habitatul cu un leopard al zăpezilor de sex feminin şi cu doi leoparzi Amur. Ei  sunt în carantină şi sunt monitorizaţi îndeaproape.

Nu este prima dată când un astfel de exemplar se infectează cu SARS-CoV-2. În decembrie, trei leoparzi ai zăpezilor din grădina zoo din Louisville au fost testaţi pozitiv şi au avut simptome uşoare. Reprezentanţii grădinii au crezut că animalele s-au infectat din cauza unui membru al personalului care era asimptomatic.

Potrivit Snow Leopard Trust, în lume sunt doar între 4.000 şi 6.000 de leoparzi de zăpadă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările