Trump preia 4 miliarde din bugetul militar pentru construcţia zidului de la graniţa cu Mexic

Trump preia 4 miliarde din bugetul militar pentru construcţia zidului de la graniţa cu Mexic

FOTO Getty Images

Donald Trump continuă să aloce buget suplimentar pentru principala promisiune facută în timpul campaniei, din urmă cu 4 ani. Departamentul de Apărare al SUA a facut o solicitare de modificare a bugetului militar pentru alocarea a peste 3.8 miliarde de dolari pentru construcţia zidului de la graniţa cu Mexic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parlamentarii au declarat că în decursul zilei de joi a fost formulată o cerere pentru reprogramarea a peste 3.8 miliarde de dolari din finanţarea Gărzii Naţionale şi a armatei către contrucţia zidului de la graniţa cu Mexicul. Astfel, s-a stabilit o posibilă confruntare cu democraţii care s-au mai opus şi în trecut deciziilor lui Trump cu privire la stabilirea bugetului pentru armată, conform Reuters. 

Conform declaraţiei asistenţiilor democraţi, 1.5 miliarde de dolari vor proveni din bugetul Gărzii Nationale, restul bugetului fiind compus din fonduri din achiziţii, inclusiv programul de avioane de luptă Lockheeed Martin Corp F-35, aeronave P-8 Poseidon, aeronave Lockheed C-130 şi din construcţii navale. 

Democratii Congresului se opun, la fel ca în trecut, deciziei luate de administraţia lui Trump, declarând că această decizie este greşită şi periculoasă.

"Presedintele Trump nu respectă, din nou, separarea puterilor si pune în pericol securitatea noastră prin faptul ca a atras resurse militare pentru a-şi plăti zidul său de frontieră", au declarat reprezentanţii democraţi Nita Lowey şi Pete Visclosky, într-un comunicat.

În timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale, Donald Trump a avut o politică de imigrare dură cu privire la imigranţii care trec peste graniţa de sud cu Mexicul. Aceasta a fost semnătura campaniei sale şi a primului mandat la Casa Albă. 

Administraţia preşedintelui american a promis că va construi un zid de peste 600 de kilometri de-a lungul frontierei până la finalul anului 2020. Până în prezent, au fost construiţi peste 150 de kilometri de zid la graniţa cu Mexicul, potrivit statisticilor vamale şi de protecţie a frontierelor americane. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: