Restaurantele în spaţii închise din New York City vor fi închise începând de luni, din cauza COVID-19

Restaurantele în spaţii închise din New York City vor fi închise începând de luni, din cauza COVID-19

Bulevarde pustii în New York din cauza măsurilor de combatere a pandemiei, FOTO Profimedia

Restaurantele din New York City care îşi desfăşoară activitatea în spaţii închise vor fi închise începând de luni, din cauza creşterii numărului de cazuri noi zilnice de Covid-19 peste pragul de 10.000, pentru prima oară din primăvară, şi a creşterii puternice a spitalizărilor, a anunţat, vineri, guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernatorul democrat a declarat că restauranele vor putea să ţină deschise terasele şi să ofere mâncare la pachet şi servicii de livrare a acesteia.

”Veţi asista la un decembrie prost, un ianuarie prost. Întrebarea este în ce măsură”, a afirmat Cuomo într-un briefing de presă.

El a spus că epidemia nu se va încheia până când nu va fi distribuit un vaccin pe scară largă, ceea ce s-ar putea întâmpla în iunie sau în septembrie. ”De acum şi până în iunie sunt şase luni lungi”, a spus Cuomo.

Acesta a citat avertismentele suplimentare din partea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, de săptămâna trecută, împotriva ”expunerii la spaţii închise neesenţiale şi la spaţii deschise aglomerate”, afirmând că acestea implică ”riscuri care pot fi prevenite pentru toţi participanţii”.

Măsura reprezintă o inversare notabilă a planurilor de redeschidere a vieţii publie în acest stat, faţă de 30 septembrie, de când a fost permisă redeschiderea restaurantelor în spaţii închise la 25% din capacitate.

Guvernul a susţinut în schimb ca şcolile să rămână deschise, afirmând că sunt mult mai sigure.

Autorităţile sunt mai îngrijorate de răspândirea virusului în locuinţe. Datele arată că aproape 74% din toate cazurile de Covid-19 provin din locuinţe şi reuniuni sociale. Restaurantele şi barurile au generat 1.43% din noile cazuri, iar sălile de sport sub 1%.

New York-ul raportează în medie 4.653 de cazuri de spitalizări din cauza Covid-19, în creştere cu 30% faţă de săptămâna trecută, potrivit unei analize realizate de CNBC pe baza datelor Covid Tracking Project, o organizaţie de voluntariat lansată de jurnaliştii publicaţiei The Atlantic.  

Cuomo a spus însă că situaţia este totuşi mai bună în spitale, faţă de cea din primăvară, fiind cu 30% mai puţini oameni la terapie intensivă şi 50% mai puţini oameni intubaţi. Media perioadei de spitalizare a scăzut de la 11 zile în primăvară la 5 zile.

New York-ul aşteaptă să primească duminică sau luni 170.000 de doze de vaccin  pentru Covid-19 al Pfizer, a mai spus guvernatorul. Acest vaccin urmează să fie autorizat foarte curând pentru utilizarea în regim de urgenţă de către Administraţia pentru Medicamente şi Alimente a SUA.

Un alt vaccin aşteptat, dezvoltat de compania Moderna, ar putea fi aprobat în următoarele săptămâni. Statul New York aşteaptă 346.000 de doze din acest vaccin din 21 decembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările