Oficial al Casei Albe: Statele Unite sunt pe cale să aducă pandemia de COVID-19 sub control

Oficial al Casei Albe: Statele Unite sunt pe cale să aducă pandemia de COVID-19 sub control

FOTO EPA-EFE

Statele Unite sunt pe cale să aducă pandemia de Covid-19 sub control, iar oficialii din sectorul sănătăţii se concentrează pe următoarea provocare, aceea de a vaccina cât mai mulţi americani, a declarat, duminică, coordonatorul reacţiei pentru Covid-19 al Casei Albe, Jeff Zients, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Aş spune că suntem într-un moment de cotitură”, a afirmat Zients într-un interviu acordat la emisiunea "State of the Union" de la CNN.
 
Zients a spus că aproximativ 58% dintre adulţii americani au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva coronavirusului. Sarcina acum este de a continua să crească încrederea în vaccinuri şi să fie vaccinaţi suficienţi americani pentru a atenua răspândirea virusului şi a variantelor sale, a explicat el.
 
Oficialii americani din domeniul sănătăţii îşi propun să îndeplinească obiectivul preşedintelui Joe Biden: 70% dintre adulţii americani să primească cel puţin o doză de vaccin până de Ziua Independenţei, 4 iulie.
 
Atingerea acestui obiectiv ar putea ajuta ţara să ajungă la un nivel scăzut de infecţii pe termen lung.
 
Aproximativ 46% dintre americani au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva coronavirusului, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.
 
Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, a declarat că o nouă creştere a infecţiilor cu coronavirus ar fi puţin probabilă dacă obiectivul Biden va fi atins sau depăşit.
 
"Cu cât proporţia de populaţie vaccinată va fi mai mare, cu atât va fi mai mică probabilitatea ca într-un sezon ca toamna viitoare sau iarna să vedeţi o creştere semnificativă", a spus Fauci la emisiunea ”Meet the Press” de la NBC.
 
"Acesta este motivul pentru care vaccinările sunt atât de importante. Acesta este wild card-ul pe care îl avem acum, pe care nu l-am avut toamna trecută sau iarna trecută", a explicat Fauci.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările