Medicament pentru tratatea COVID-19, aprobat de SUA. Donald Trump a folosit acest tratament

Medicament pentru tratatea COVID-19, aprobat de SUA. Donald Trump a folosit acest tratament

Remdesivir - foto arhivă

Medicamentul a trecut de o procedură riguroasă de verificare din partea Agenţiei americane pentru Alimente şi Medicamente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Remdesivir a fost unul dintre medicamentele cu care fost tratat Donald Trump pentru vindecarea de Covid-19.

Medicamentul a fost testat şi verificat riguros, iar joi, 22 octombrie, a fost aprobat de către Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA), arată Digi 24.

Medicamentul antiviral Veklury, sau Remdesivir, este produs de compania biofarmaceutică Gilead Sciences Inc, pentru tratamentul pacienţilor cu COVID-19 care necesită spitalizare.

Gilead a anunţat că a primit autorizaţia deplină pentru medicament, subliniind că este singurul tratament specific împotriva COVID-19, autorizat astfel după o procedură de verificare riguroasă şi definitivă.

La mijlocul lunii octombrie, preşedintele american Donald Trump declara că speră la înregistrarea unui vaccin până la 3 noiembrie, ziua alegerilor în Statele Unite, dar industria farmaceutică a acceptat să mai aştepte câteva săptămâni, la cererea autorităţilor sanitare, cu scopul de a detecta eventuale efecte secundare grave printre zecile de mii de participanţi la testele clinice.

Citeşte şi:

Consilierul pentru securitate al lui Trump: China este ameninţarea secolului 21

SUA. Două vaccinuri anti-COVID-19 urmează să fie autorizate până la sfârşitul lunii noiembrie 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările