Donaţii record pentru candidaţii democraţi, în urma morţii judecătoarei de la Curtea Supremă Ruth Bader Ginsburg

Donaţii record pentru candidaţii democraţi, în urma morţii judecătoarei de la Curtea Supremă Ruth Bader Ginsburg

Omagii aduse de americani in memoria lui Ruth Ginsburg FOTO EPA-EFE

Donaţiile pentru candidaţii democraţi şi cauzele progresiste au atins un nivel record de peste 90 de milioane de dolari în numai 24 de ore, după moartea judecătoarei Ruth Bader Ginsburg, de la Curtea Supremă de Justiţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timp ce democraţii şi republicanii se pregătesc pentru o luptă pe nominalizarea unui nou judecător la Curtea Supremă, fapt care perturbă alegerile prezidenţiale din noiembrie, organizaţia ActBlue, care atrage finanţări online, a anunţat că donatorii de masă au donat 91,4 milioane prntru candidaţi şi cauze democrate în 28 de ore, după vineri, ora 8 p.m, în jurul momentului publicării informaţiei referitoare la moartea judecătoarei Ginsburg, transmite Reuters.

Suma, provenită de la 1,5 milioane de donaţii, a depăşit toate recordurile ActBlue pentru banii atraşi într-o singură zi şi banii atraşi într-o singură oră, a declarat Erin Hill, directorul general al organizaţiei non-profit.

Donatorii au contribuit cu 70,6 milioane de dolari numai sâmbătă şi 6,3 milioane de dolari într-o singură oră, vineri seara, a spus Hill. Recordurile anterioare ale organizaţiei erau donaţii de 41,6 milioane de dolari într-o singură zi şi 4,3 milioane de dolari într-o singură oră.

Moartea judecătoarei Ginsburg în apropierea alegerilor din 3 noiembrie a energizat atât baza electorală democrată cât şi pe cea republicană.

Dacă Trump va reuşi să instaleze un înlocuitor republican în locul liberalei Ginsburg, acest lucru va asigura o majoritate conservatoare de 6-3 la Curtea Supremă.

Majoritatea fondurilor atrase de democraţi vor merge pentru finanţarea unor candidaturi majore în Senat, partidul intenţionând să recucerească în noiembrie majoritatea în camera superioară şi să îi preseze pe republicanii în funcţie să se opună intenţiei lui Trump de a instala un nou judecător înainte de alegeri.

Citeşte şi:

Statele Unite au impus unilateral sancţiuni Iranului. Reacţia Teheranului şi a Moscovei

INFOGRAFIE Preşedintele Trump aprobă „în principiu” acordul Oracle cu TikTok

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările