Război politic pe Internet. Twitter blochează conturi care distribuie postările de pe site-ul lansat de Trump

Război politic pe Internet. Twitter blochează conturi care distribuie postările de pe site-ul lansat de Trump

Donald Trump - arhivă

Fostul preşedinte american a lansat recent un blog personal „From the desk of Donald Trump”. Conturile care distribuie postările sale sunt suspendate de Twitter.

Trump a fost interzis definitiv pe Twitter după violenţele de la Capitoliu, din luna ianuarie. Fostul preşedinte ar fi încurajat asaltul chiar în timpul ceremoniei care certifica alegerea preşedintelui Joe Biden. Acesta a fost motivul pentru care Trump a fost suspendat temporar, apoi definitiv pe Twitter.

Reţeaua socială a suspendat săptămâna aceasta mai multe conturi al căror scop aparent era distribuirea mesajelor fostului preşedinte Donald Trump, notează AFP, citată de Digi 24.

Twitter a confirmat joi că a intervenit împotriva profilurilor respective, după mai multe articole apărute în presa americană despre aceste conturi care au difuzat afirmaţii preluate de pe blogul omului de afaceri, "From the desk of Donald Trump" (De la biroul lui Donald Trump), proaspăt lansat în spaţiul online.

„După cum precizează regulamentul nostru privind încercările de a se sustrage excluderii, luăm măsuri împotriva conturilor a căror intenţie aparentă este de a înlocui sau promova conţinuturi afiliate unui cont suspendat", a detaliat un purtător de cuvânt al companiei.

Şi alte reţele au luat măsuri temporare împotriva lui Donald Trump. YouTube (Google) a indicat că aşteaptă ca riscul de violenţă să scadă, iar Facebook s-a încredinţat consiliul său de supraveghere, însă tânăra instanţă a trimis mingea înapoi în terenul grupului, solicitându-i acestuia să decidă în termen de şase luni dacă Donald Trump poate reveni şi când, în caz afirmativ.

Donald Trump avea circa 89 de milioane de abonaţi pe Twitter, 35 de milioane pe Facebook şi 24 de milioane pe Instagram înainte de a fi interzis.

Pe site-ul său, el continuă să susţină că alegerile i-au fost "furate" prin "fraude" masive, fără nicio dovadă.

Citeşte şi:

Fostul spion MI6 Christopher Steele a furnizat FBI un al doilea dosar asupra lui Donald Trump şi asociaţilor lui. Ce conţine acesta

Donald Trump rămâne interzis pe Facebook: Explicaţiile reţelei de socializare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările