„Detoxifiere digitală”: senatorii americani nu au voie să folosească telefoanele mobile în timpului procesului de destituire a lui Trump

„Detoxifiere digitală”: senatorii americani nu au voie să folosească telefoanele mobile în timpului procesului de destituire a lui Trump

Senatorii americani care participa la procesul de destituire a lui Trump nu au voie să foloseasca telefoanele mobile FOTO Fox News

Unii senatori americani prezenţi la procesul de destituire care-l vizează pe preşedintele american Donald Trump au spus că apreciază măcar una dintre regulile anacronice ale camerei superioare: interzicerea telefoanelor mobile.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Suntem cu toţii într-o detoxifiere digitală”, a afirmat senatoarea democrată Amy Klobuchar, în timpul unei pauze din timpul celui de-al treilea proces de destituire a unui preşedinte american din istoria SUA. „Asta a însemnat că oamenii chiar au trebuit să se uite unii la ceilalţi, în loc să se uite în telefoane”.

Regulile, care presupun şi ca senatorii care sunt mai vorbăreţi să asculte în tăcere argumentele fiecărei părţi, sunt menite să-i menţină pe cei 100 de membri ai camerei concentraţi pe misiunea pe care o au de îndeplinit.

În acelaşi timp, senatorilor li s-ar putea părea dificil, dacă nu imposibil, să se plimbe prin campusul Capitoliului american în timpul procesului, pentru a solicita contribuţii de campanie sau pentru a menţine contactul cu familiile lor. 

Senatorii au rolul de juraţi în contextul în care Camera analizează îndepărtarea preşedintelui republican Donald Trump din funcţie, în baza unor acuzaţii formulate de către Camera Reprezentanţilor, condusă de democraţi, care vizează abuzul de putere şi obstrucţionarea Congresului.

Regula privind telefoanele mobile durează de multă vreme în Senat, dar este mai strict aplicată în această perioadă în care Camera are un program care au putea presupune 48 de ore de argumente în doar şase zile. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: