Bill Gates: Gravitatea pandemiei Covid-19 în SUA a fost provocată de „paşii greşiţi” făcuţi încă de la început

Bill Gates: Gravitatea pandemiei Covid-19 în SUA a fost provocată de „paşii greşiţi” făcuţi încă de la început

Fondatorul Microsoft, Bill Gates

Fondatorul companiei Microsoft, Bill Gates, crede că „paşi greşiţi” făcuţi la începutul pandemiei de coronavirus şi lipsa unui program adecvat de testare a americanilor a făcut ca pandemia de coronavirus să afecteze Statele Unite atât de grav.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gates a vorbit la CNN, duminică, în timp ce numărul cazurilor de infectare confirmate în Statele Unite a depăşit cinci milioane, iar cel al deceselor printre persoanele infectate cu COVID-19 a depăşit 162 de mii, potrivit bilanţului universităţii Johns Hopkins. 
 
Bill Gates este optimist în privinţa unui tratament pentru COVID-19, după cum a relatat într-un interviu pentru Business Insider. În interviu acesta spune că, în opinia sa, nu vom scăpa aşa curând de noul coronavirus, iar populaţia lumii va trebui să mai aştepte încă cel puţin un an până ce pandemia va fi ţinută sub control.
 
„Inovaţiile în ceea ce priveşte diagnosticarea, noile metode de tratament şi vaccinurile sunt de-a dreptul impresionante. Şi asta ma face să cred, că pentru ţările bogate, am putea, în mare, să punem capăt pandemiei până la finalul anului 2021, şi, până la finalul anului 2022, pentru ţările aflate în curs de dezvoltare”, a explicat Bill Gates.

Acesta a punctat faptul că ar putea fi periculoasă lupta dintre Rusia şi China în a scoate pe piaţă un vaccin cât mai repede, pentru că dozele ar putea fi administrate oamenilor înainte de o testare amănunţită.
 
Cu toate acestea, Bill Gates este încrezător în oamenii de ştiinţă şi capacitatea acestora de a dezvolta un vaccin „foarte eficient şi foarte sigur”, datorită faptului că, la nivel mondial, se află multe în lucru – peste 160 de vaccinuri. Acesta este de părere că cele mai bune vaccinuri trebuie distribuite în toată lumea, altfel pandemia de COVID-19 va reveni constant.
 
Bill Gates donează încă 150 de milioane de dolari pentru vaccinul anti-COVID. Suma va face ca viitorul vaccin să coste doar 3 dolari. Fundaţia lui Gates a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru vaccinuri în 20 de ani.
 
Bill Gates e hotărât să facă vaccinul anti-Covid accesibil tuturor şi pune la bătaie 150 de milioane de dolari pentru asta. Banii vor merge către Serum Institute, cel mai mare producător de vaccinuri, care va produce 100 de milioane de doze cu doar 3 dolari doza. Fireşte, din momentul în care se va găsi un vaccin eficient.
 
În plus, fundaţia lui Gates spune că va oferi transport gratuit pentru dozele care trebuie să ajungă în zonele sărace ale planetei.
 
Nu e prima dată când miliardarul se implică în producţia vaccinurilor. În ultimii 20 de ani, fundaţia sa a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru dezvoltarea diverselor vaccinuri, 350 de milioane fiind investiţi numai în vaccinul anti-Covid.
 
„Încercăm să ne asigurăm că vaccinul va fi disponibil nu numai în ţările bogate, dar şi în ţările în curs de dezvoltare şi va fi în beneficiul tuturor dacă obţinem asta”, a spus Bill Gates.
 
Fondatorul Microsoft este şi un filantrop care sprijină diverse proiecte de sănătate publică şi care, înainte de pandemie, avertizase că bolile infecţioase pot deveni unul dintre cele mai grave pericole pentru omenire. Gates a cerut guvernului să asigure un sistem mai eficient şi mai echitabil de testare, atât în cazul celor bogaţi, cât şi în cazul celor săraci.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările