Anunţuri contradictorii privind redeschiderea frontierelor SUA pentru cetăţenii europeni din spaţiul Schengen

Anunţuri contradictorii privind redeschiderea frontierelor SUA pentru cetăţenii europeni din spaţiul Schengen

FOTO AFP

Preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, a anunţat luni deschiderea frontierelor ţării sale pentru cetăţenii europeni din spaţiul Schengen, britanici, irlandezi şi brazilieni începând din 26 ianuarie, dar a fost contrazis imediat de purtătoarea de cuvânt a preşedintelui ales Joe Biden, care va depune jurământul miercuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Donald Trump a anunţat deschiderea frontierelor SUA pentru cetăţenii europeni din spaţiul Schengen, britanici, irlandezi şi brazilieni începând din 26 ianuarie. În anunţ, difuzat pe site-ul Casei Albe, preşedintele în exerciţiu condiţionează accesul de prezentarea unui test negativ pentru COVID-19.

La câteva minute după anunţ, echipa lui Biden l-a contrazis pe Trump. „Nu este momentul să ridicăm restricţiile privind deplasările internaţionale”, a declarat Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a lui Biden, citată de AFP.

„La recomandarea echipei noastre medicale, viitoarea administraţie nu intenţionează să ridice aceste restricţii la 26 ianuarie. De altfel, avem în vedere înăsprirea măsurilor de sănătate publică aplicate călătoriilor internaţionale pentru a lupta mai mult împotriva răspândirii COVID-19”, a adăugat Psaki.

Pentru a încetini răspândirea noului coronavirus, Donald Trump a închis frontierele SUA ţările din spaţiul Schengen la 11 martie, apoi pentru Marea Britanie şi Irlanda la 14 martie, iar pentru Brazilia la 24 mai.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările