Putin cere serviciilor de informaţii externe să facă o prioritate din spionajul industrial

Putin cere serviciilor de informaţii externe să facă o prioritate din spionajul industrial

FOTO Arhivă / Profimedia

Vladimir Putin a cerut serviciilor de informaţii externe să facă o prioritate din spionajul industrial, mizând pe acesta pentru dezvoltarea Rusiei, în contextul în care ţara se confruntă cu sancţiuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ca şi în trecut, una dintre priorităţile în activitatea SVR (serviciile de informaţii externe) este de a sprijini dezvoltarea potenţialului industrial", a declarat preşedintele rus Vladimir Putin joi, în cursul unei vizite la sediul SVR, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat.
 
Vizita lui Putin la sediul serviciilor secrete a avut loc cu ocazia marcării a 100 de ani de la apariţia serviciilor de informaţii externe ruse, foste sovietice.
 
Preşedintele a spus că munca agenţilor este una dintre cele mai importante, iar în contextul actual spionajul industrial este o prioritate, având în vedere sancţiunile occidentale.
 
Acesta a subliniat că agenţii nu trebuie să obţină informaţii doar din industrie, ci şi să furnizeze baza pentru planificarea strategică şi analiza proceselor internaţionale, a declarat liderul rus, scrie Agerpres.
 
Vladimir Putin a fost pentru o perioadă lungă ofiţer al serviciului secret sovietic KGB, staţionat în fosta Germanie de Est în anii 1980.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările