Imagini din satelit arată sute de tancuri ruseşti la graniţa cu Ucraina

Imagini din satelit arată sute de tancuri ruseşti la graniţa cu Ucraina

Tancuri ruseşti mobilizate la graniţa cu Ucraina FOTO defence-blog.com

Sute de tancuri sunt mobilizate de ruşi la graniţa cu Ucraina, relatează un blog specializat în chestiuni militare, care prezintă drept argument în acest sens imagini din satelit datând din luna noiembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Armata rusă are sute de tancuri, între care T-64 şi T-62M, la o bază militară de lângă Kamensk-Şahtinski (regiunea Rostov), la numai 18 kilometri de o zonă aflată sub controlul rebelilor separatişti proruşi din estul Ucrainei, scrie defence-blog.com.

Această concentrare de forţe este observată în imagini din satelit datând din noiembrie. Pe lângă tancuri, armata rusă mai deţine la această bază camioane militare, sisteme de artilerie şi cisterne, notează sursa citată.

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina în martie 2014 şi a sechestrat recent trei nave ucrainene în timp ce traversau strâmtoarea Kerci.

FOTO defence-blog.com

Pe fondul incidentului militar din Kerci, armata rusă a decis să trimită întăriri în Crimeea. La rândul său, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a instituit legea marţială şi a avertizat asupra riscului unui război total cu Rusia.

citeste totul despre: