VIDEO Google a celebrat naşterea lui Isaac Newton

Motorul de căutare "Google" şi-a modificat, luni, logoul de pe pagina sa de start internaţională, pentru a celebra 367 de ani de la naşterea lui Isaac Newton, renumit om de ştiinţă, matematician, fizician şi astronom, care a elaborat legea atracţiei univerale.

Ştiri pe aceeaşi temă

În noul logo, primul "o" din cuvântul "Google" a fost înlocuit cu o ramură înverzită, cu mai multe mere, dintre care unul cade, imediat după încărcarea paginii, sub logo. Merele afişate în noul logo fac trimitere la momentul în care Isaac Newton a început să se gândească la legea unităţii gravitaţiei universale.

Mai citiţi şi:

VIDEO Compania Google îşi lansează propriul telefon mobil

Aşezat la umbra unui măr, Isaac Newton a observat un fruct căzând din pom. Aceasta a fost, se pare, prima dată când el s-a gândit la existenţa unei forţe universale de gravitaţie, aceeaşi care ţine Luna în jurul Pământului, care ţine Pământul legat de Soare, aceeaşi cu forţa de atracţie a corpurilor către Pământ.

Mărul lui Newton a devenit celebru. Pomul era arătat pelerinilor care veneau din toate părţile lumii, până când s-a uscat din cauza bătrâneţii. Bucăţile au fost împărţite între descendenţi şi admiratori, care le păstrează ca relicve istorice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: