VIDEO Brazilia este îngenuncheată de Covid-19, dar preşedintele Bolsonaro face baie de mulţime... călare

VIDEO Brazilia este îngenuncheată de Covid-19, dar preşedintele Bolsonaro face baie de mulţime... călare

Preşedintele Jair Bolsonaro a venit călare la un miting cu simpatizanţii săi FOTO EPA-EFE

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a participat duminică la un miting cu simpatizanţii săi, sfidând încă o dată normele sanitare şi regulile de distanţare socială într-un moment în care ţara înregistrează circa o jumătate de milion de cazuri de COVID-19, notează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful statului, deschis contra măsurilor de izolare, a apărut în faţa palatului prezidenţial din Brasilia, salutând zecile de persoane care îi scandau numele dat de ei, "Mito, Mito, Mito" (Mitul).
 
Ferindu-se de această dată să atingă mâinile partizanilor săi, Jair Bolsonaro, înconjurat de garda de corp, a ridicat doi copii pe umerii săi. Ulterior, s-a plimbat printre simpatizanţi călare pe un cal al poliţiei.
 
Peste jumătate de milion de cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost înregistrate până în prezent în Brazilia, care se află acum pe locul al patrulea în lume ca număr de decese cauzate de Covid-19. 
 
În ultimele 24 de ore, autorităţile sanitare braziliene au raportat 16.409 cazuri de infectare, astfel că totalul a ajuns la 514.849.
 
Brazilia se află pe locul al doilea în lume, după SUA, care au înregistrat peste 1,78 de milioane de cazuri.
 
Bilanţul deceselor în ţara sud-americană este de 29.314. Statele Unite au înregistrat până în prezent cel mai mare număr de decese - 104.383. Locul al doilea este ocupat de Marea Britanie, cu 38.571, iar Italia se află pe locul al treilea, cu 33.415.
 
Preşedintele Jair Bolsonaro continuă să minimalizeze gravitatea situaţiei, iar duminică el a apărut călare la un miting al susţinătorilor săi care cereau să fie închisă Curtea Supremă pentru că îl anchetează, relatează The Guardian.
 
Tot duminică, administraţia de la Casa Albă a anunţat că va trimite Braziliei 2 milioane de doze de hidroxiclorochină (în ciuda avertismentelor speciliştilor privind riscul) şi 1.000 de ventilatoare.
 
Casa Albă a transmis într-un comunicat comun cu autorităţile braziliene că medicamentul va fi folosit ca tratament preventiv pentru lucrătorii sanitari aflaţi în prima linie.
 
„Va fi folosit de asemenea ca tratament pentru brazilienii care au fost infectaţi”, se mai arată în comunicat.
 
Cele două ţări vor face împreună şi o cercetare care va presupune studii clinice.
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a oprit, săptămâna trecută, studiile pentru hidroxiclorochină din cauza efectelor secundare pe care le dă medicamentul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: