VIDEO Arabia Saudită a prezentat „dovezi” care arată implicarea Iranului în atacurile de la instalaţiile sale petroliere

VIDEO Arabia Saudită a
prezentat „dovezi” care arată implicarea Iranului în atacurile de la instalaţiile sale petroliere

Ministerul saudit al Apărării a prezentat ceea ce el consideră a fi resturi de drone şi rachete de croazieră care dovedesc implicarea Iranului în atacurile celor două instalaţii petroliere saudite, din weekendul trecut, scrie BBC News.

Instituţia a transmis că 18 drone şi 7 rachete de croazieră au venit dintr-o anumită direcţie, în aşa fel încât Yemenul a fost eliminat ca posibilă sursă.
 
Rebelii Huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacul. Iranul a negat orice implicare şi a avertizat că va reacţiona împotriva oricărui răspuns de natură militară.
 
Comunicatul Ministerului saudit al Apărării spune că resturile arată că atacurile „sunt fără dubiu sponsorizate de Iran”.
 
Purtătorul de cuvânt Turki al-Malki a prezentat ceea ce el a numit aripile delta ale unei drone iraniene, alături de alte resturi de arme. El a mai precizat că 18 drone au atacat instalaţia de petrol Abqaiq şi şapte rachete de croazieră au fost trase în câmpul petrolier Khurais, trei dintre ele ratându-şi ţinta.
 
Malki a adăugat că toate rachetele au venit dintr-o direcţie nordică, arătând un video cu un atac asupra Abqaiq, alături de hărţi şi fotografii ale daunelor. El a declarat că detaliile punctelor de lansare nu pot fi oferite momentan, dar odată ce ele vor fi determinate, va exista o altă conferinţă de presă în cadrul căreia vor fi făcute publice.
 
 
Preşedintele Donald Trump a anunţat, miercuri, că a cerut Trezoreriei să „crească substanţial sancţiunile” îndreptate împotriva Iranului, în urma atacurilor. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: