„Văduva albă”, căutată de Interpol, este căsătorită în secret cu un fost militar din armata Kenyei

„Văduva albă”, căutată de Interpol, este căsătorită în secret cu un fost militar din armata Kenyei

Samantha Lewthwaite, musulmană de origine britanică

Samantha Lewthwaite, „văduva albă” vânată de Interpol după masacrul de la centrul comercial din Nairobi, este căsătorită cu un fost ofiţer al Forţelor Navale ale Kenyei, potrivit unui dosar confidenţial al poliţiei metropolitane londoneze. Islamista de origine britanică, mamă a patru copii, a mai fost căsătorită cu unul dintre sinucigaşii care au detonat bombe în Londra pe 7 iulie 2005.

Pe lângă indiciile potrivit cărora a contribuit la desfăşurarea atacului terorist de la mall-ul din Nairobi, în urma căruia au murit 67 de oameni, 71 sunt dispăruţi şi 200 au fost răniţi, Lewthwaite este suspectată şi pentru participarea alte comploturi din trecut şi că îndeplineşte un rol important în cadrul grupării somaleze Al Shabab, afiliată al-Qaeda.

Samantha Lewthwaite, musulmană în vârstă de 29 de ani, văduva teroristului Germaine Lindsay implicat în atentatul din 7 iulie 2005, a părăsit Marea Britanie pentru a se muta împreună cu cei patru copii în Kenya. Însă în ultimele 20 de luni şi-a schimbat des domiciliul, fiind urmărită de poliţişti.

Un document întocmit în cadrul anchetei asupra britanicei musulmane arată că femeia şi-a refăcut viaţa şi s-a recăsătorit cu un kenyan musulman. Actualul soţ se numeşte Abdi Wahid, are în jur de 40 de ani, iar în prezent se află în Europa, având permisiunea de a călători fără nicio restricţie.

Wahid a fost arestat în 2011, când poliţiştii au descoperit că locuinţa lui din oraşul Mombasa a fost transformată într-un posibil laborator de fabricare a bombelor de către soţia lui Lewthwaite şi de colaboratorii terorişti. Fostul ofiţer nu a primit nicio acuzaţie şi a fost eliberat ulterior, însă anchetatorii bănuiesc că este un element cheie ce poate deconspira o reţea întreagă de terorişti.

Deşi nu se ştie exact când a fost oficializată căsătoria, relaţia lui Wahid cu Lewthwaide a atras atenţia autorităţilor kenyene, din cauza trecutului militar. Wahid a fost un ofiţer de securitate în Afganistan, însărcinat să-i păzească pe occidentali de atacurile talibanilor. Există bănuieli potrivit cărora musulmanul mai are o soţie în Mombasa.

 

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările