Scriitorul irakian Alaa Mashzoub a fost asasinat la Karbala. Asupra sa s-au tras 13 gloanţe

Scriitorul irakian Alaa Mashzoub a fost asasinat la Karbala. Asupra sa s-au tras 13 gloanţe

Alaa Mashzoub FOTO Twitter

Scriitorul irakian Alaa Mashzoub a fosr asasinat, sâmbătă, în faţa locuinţei sale din Karbala. Asupra bărbatului în vârstă de 50 de ani s-au tras 13 gloanţe, relatează arabilit.org.

Mashzoub a fost ucis seara, într-o zonă care era considerată sigură. Doi atacatori au venit la locuinţa scriitorului cu motocicletele.
 
Reuters notează că Mashzoub a fost împuşcat de un singur motociclist.
 
“Scena culturală l-a pierdut pe unul dintre autorii şi creatorii speciali”, a notat ministrul irakian al Culturii şi Turismului, Abdul Amir al-Hamdani, într-un comunicat.
 
Asociaţia Scriitorilor Irakieni a condamnat atacul şi a acuzat autorităţile că nu fac tot ce trebuie pentru a-i proteja pe intelectuali.
 
“Asociaţia consideră guvernul local şi pe cel central responsabile în totalitate pentru că nu au menţinut siguranţa publică”, a precizat asociaţia, într-un comunicat.
 
Alaa Mashzoub a scris mai multe romane, între care se numără “Haosul naţiunii” şi “Crimă pe Facebook”. El a primit câteva premii pentru literatură, dar şi pentru documentare pe care le-a realizat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: