Proteste violente în Irak după incendiul de la spitalul COVID-19. Peste 60 de persoane au murit

Proteste violente în Irak după incendiul de la spitalul COVID-19. Peste 60 de persoane au murit

Foto EPA-EFE

Peste 60 de persoane au murit în urma unui incendiu izbucnit într-un spital COVID-19 din oraşul Nasiriya. Rudele persoanelor decedate protestează în faţa instituţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timpul protestelor s-au produs confruntări violente între demonstranţi şi politie, două vehicule ale autorităţilor fiind incendiate.

Cauza incendiului de la spitalul al-Hussein este neclară, însă autorităţile bănuiesc că ar fi vorba de un rezervor de oxigen care a explodat. În urma incidentului, premierul irakian Mustafa al-Kadhimi a ordonat arestarea managerului spitalului.

Noua secţie avea spaţiu pentru 70 de paturi şi a fost construită în urmă cu doar trei luni, au declarat oficiali medicali agenţiei de ştiri Associated Press. Un oficial din domeniul sănătăţii a declarat că cel puţin 63 de persoane se aflau înăuntru când a izbucnit incendiul.

Preşedintele parlamentului ţării, Mahomed al-Halbousi, a scris pe Twitter că incendiul este „o dovadă clară a eşecului protejării vieţilor irakiene” şi că este timpul să se pună capăt acestor catastrofe, scrie BBC.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările