Pentagonul trimite încă  3.750 de militari la frontiera cu Mexicul

Pentagonul trimite încă  3.750 de militari la frontiera cu Mexicul

Soldaţi americani la granita cu Mexicul

Armata americană trimite aproximativ 3.750 de militari la frontiera cu Mexicul, pentru a susţine Serviciul Vamal şi pentru Protecţia Frontierei (Customs and Border Protection, CBP), a anunţat Pentagonul, relatează DPA.

 
”Departamentul Apărării va desfăşura aproximativ 3.750 de oameni în plus pentru a aduce susţinerea suplimentară grănicerilor la frontiera de sud-vest aprobată de secretarul interimar al Apărării (Patrick) Shanahan la 11 ianuarie”, a anunţat duminică, într-un comunicat, Pentagonul.
 
Această susţinere suplimentară include o capacitate mobilă de supraveghere ”până la sfârşitul lui septembrie 2019, şi instalarea a aproximativ 240 de kilometri de sârmă ghimpată între puncte de intrare”, precizează departamentul.
 
Trupele suplimentare vor creşte la ”aproximativ 4.350” numărul militarilor care susţin CBP.
 
”Unităţi suplimentare sunt desfăşurate timp de 90 de zile şi vom continua să evaluăm alcătuirea forţei necesare în vederea îndeplinirii misiunii de protecţie şi securizare a frontierei de sud”, mai precizează departamentul.
 
Pentagonul face acest anunţ la două zile după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că ar putea să declare o ”urgenţă” naţională, cu scopul de a ocoli Congresul şi a obţine astfel o finanţare în valoare de 5,7 miliarde de dolari a unui zid la frontiera cu Mexicul.
 
”Caravane traversează traversează Mexicul şi se îndreaptă către ţara noastră, iar republicanii trebuie să fie pregătiţi să facă ceea ce este necesar pentru o Securitate la Frontieră PUTERNICĂ”, a scris Trump pe Twitter după anunţul Pentagonului.
 
”Democraţii nu fac nimic. Dacă nu e zid, nu e Securitate, Trafic (de fiinţe) umane, Droguri şi Criminali de toate domenisiunile - INTRAREA INTERZISĂ!”, a adăugat el.
 
Pentagonul a aprobat pentru prima dată destaşarea trupelor americane active la frontiera cu Mexicul, în octombrie, înainte de alegerile pentru Congres din luna noiembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: