Noua tulpină de coronavirus - Canada suspendă zborurile dinspre Marea Britanie

Noua tulpină de coronavirus - Canada suspendă zborurile dinspre Marea Britanie

Air Canada Boeing 767 foto wikimedia / kambui

Canada, ca şi alte ţări, a decis să suspende pentru 72 de ore zborurile de pasageri dinspre Marea Britanie, din cauza apariţiei în ţară a noii tulpini de coronavirus, a anunţat Ottawa duminică seară, scrie AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Ţinând cont de numărul ridicat de cazuri înregistrate cu o tulpină nouă de Covid-19 în anumite regiuni din Marea Britanie, am decis să suspendăm intrarea în Canada a tuturor zborurilor de pasageri comerciali şi privaţi dinspre Marea Britanie şi timp de 72 de ore, începând de la miezul nopţii (5.00 GMT, luni)", a indicat Agenţia de sănătate publică din Canada într-un comunicat. 

Toate datele preliminare "sugerează că tulpina detectată în Marea Britanie ar putea fi mai infecţioasă", Agenţia estimând că "nimic nu dovedeşte până acum că mutaţiile influenţează gravitatea simptomelor, reacţia imunitară sau eficienţa vaccinurilor".

Canalul CBC a indicat mai devreme că o notificare adresată transportatorilor arieni precizează că decizia nu se aplică zborurilor cargo sau în cazurile în care o aeronavă trebuie să aterizeze din motive de siguranţă. 

Suspendarea zborurilor vine ca urmare a reuniunii de duminică a mai multor membri ai cabinetului premierului Justin Trudeau. 

Agenţia de sănătate publică precizează că pasagerii sosiţi duminică în Canada dinspre Marea Britanie vor trebui să se supună unor "măsuri crescute, în special o verificare amănunţită a planului lor de carantină".                

Pasagerii sosiţi recent din Marea Britanie vor primi noi instrucţiuni din partea Guvernului Canadei, precizează Health Canada, amintind că măsurile în vigoare din martie impun călătorilor care sosesc în Canada plasarea în carantină pentru 14 zile. 

Mai multe ţări europene, între care Franţa, Belgia, Olanda, România, Italia, Germania sau Irlanda au decis să suspende temporar zborurile sau deplasările dinspre teritoriul britanic.                

Şi Argentina şi Chile au anunţat duminică suspendarea zborurilor dinspre Regatul Unit.             

Canada a indicat de altfel că lucrează cu partenerii săi internaţionali, în special cu organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) "pentur a înţelege mai bine această tulpină şi consecinţele ei".

Citeşte şi:

Ultimă oră: România suspendă zborurile spre şi dinspre Marea Britanie. Carantină pentru cei care vin din Marea Britanie

Italia se alătură ţărilor care suspendă zborurile dinspre Marea Britanie

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările