Ministrul taliban al Apărării şi-a admonestat soldaţii pentru că îşi fac selfie-uri şi pun în pericol securitatea liderilor

Ministrul taliban al Apărării şi-a admonestat soldaţii pentru că îşi fac selfie-uri şi pun în pericol securitatea liderilor

Talibanii se distrează în maşinuţe FOTO captură Twitter

Ministrul taliban al apărării şi-a îndemnat soldaţii să pună capăt distracţiilor în stil occidental şi selfie-urilor întrucât pun în pericol securitatea regimului, relateză Bussines Insider care preia WSJ.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la preluarea puterii asupra capitalei Kabul şi întregului Afganistan pe 15 august, talibanii s-au filmat distrându-se în maşinuţe în parcurile de distracţie, amuzându-se în sălile de fitness, dar şi purtând haine şi accesorii occidentale.
 
Noul ministru taliban al apărării, Mawlawi Mohammad Yaqoob,fiul unuia din fondatorii mişcării militante,le-a pus în vedere soldaţilor „să-şi vadă de sarcinile care le-au fost alocate.Compromiteţi statutul nostru pe care l-am creat cu sângele martirilor noştri”.
 
Potrivit WSJ, într-un discurs recent, Mawlawi Yaqoob le-a atras atenţia soldaţilor să nu-şi mai facă selfie-uri pe care să le distribuie pe reţelele sociale pentru că riscă să dezvăluie informaţii sensibile, punând în pericol securitatea înalţilor oficiali talibani.
 
Publicaţia americană a mai dezvăluit că ministrul taliban al apărării şi-a admonestat soldaţii pentru că merg cu viteză prea mare şi se îmbracă după moda occidentală. El le-a cerut să renunţe  la părul lung, îmbrăcămintea extravagantă şi tenişii până la gleznă.
 
„Acestea sunt apucături de baroni şi gangsteri ai regimului-marionetă. Dacă mai continuăm în felul ăsta, ne vom pierde sistemul islamic”, a spus Mawlawi Yaqoob.
 
De când au preluat puterea, talibanii au purces la pedepese sângeroase similar primului lor regim între 1996 şi 2001, incendiind o femeie pe motiv că a gătit „prost” şi violând şi omorând un afgan gay.

De asemenea, au anunţat o reluare a execuţiilor şi amputărilor pe care ministrul închisorilor le-a prezentat ca necesare pentru „securitatea naţională”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările