Israelul se oferă să ajute „statele arabe“ în combaterea fundamentalismului islamic

Israelul se oferă să ajute „statele arabe“ în combaterea fundamentalismului islamic

Israelul este dispus să ajute „statele arabe moderate" ameninţate de extremişti, a declarat ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, în cursul întrevederii pe care a avut-o la Paris cu secretarul de Stat american, John Kerry.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Extremiştii care operează acum în Irak vor încerca să destabilizeze întreaga regiune a Golfului, în primul rând Kuwaitul", a declarat Lieberman, conform unui comunicat citat de AFP.

„Israelul ar putea oferi o susţinere eficientă şi fiabilă statelor arabe moderate în lupta împotriva extremiştilor", a adăugat şeful diplomaţiei israeliene.

„Interesele Israelului corespund cu cele ale naţiunilor arabe moderate, pentru că ambele părţi se confruntă cu ameninţarea Iranului, cu cea a Jihadului (războiul sfânt islamic), cu cea a reţelei Al-Qaida şi cu efectele pe care le pot avea conflictele din Siria şi din Irak.

În prezent, există o bază pentru crearea unei noi arhitecturi diplomatice şi politice în Orientul Mijlociu", a adăugat Lieberman.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările