Iranul reclamă la ONU uciderea savantului său din domeniul nuclear: „Există indicii serioase privind responsabilitatea Israelului”

Iranul reclamă la ONU uciderea savantului său din domeniul nuclear: „Există indicii serioase privind responsabilitatea Israelului”

Mohsen Fakhrizadeh, cercetătorul asasinat cu o zi în urmă. FOTO Arhivă

Iranul a anunţat că există „indicii serioase privind responsabilitatea Israelului'' în asasinarea unui important om de ştiinţă iranian în domeniul nuclear şi îşi rezervă dreptul de a se apăra, se arată într-o scrisoare trimisă vineri secretarului general al ONU Antonio Guterres şi Consiliul de Securitate al ONU, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Avertizând împotriva oricăror măsuri aventuriste din partea Statelor Unite şi Israel împotriva ţării mele, în special în perioada care a mai rămas actualei administraţii din SUA, Republica Islamică Iran îşi rezervă drepturile de a lua toate măsurile necesare pentru apărarea poporului şi a intereselor ţării'', se arată în scrisoarea adresată de emisarul Iranului la ONU, Majid Takht Ravanchi.
 
Un cercetător de rang înalt care lucra pentru sectorul nuclear iranian a murit după ce a fost ţinta unui atac în apropiere de Teheran, a anunţat vineri ministerul iranian al Apărării. 
 
Mohsen Fakhrizadeh, directorul Departamentului de cercetări şi inovare al ministerului, a fost "rănit grav" după ce maşina sa a fost atacată de mai mulţi bărbaţi. Echipa medicală nu a reuşit să-l resusciteze pe cercetător.
 
Numele lui Fakhrizadeh, care potrivit serviciilor de informaţii occidentale a supervizat programul nuclear iranian, este menţionat în rezoluţiile ONU cu privire la sancţiuni din cauza activităţii sale în presupusa dezvoltare a armelor nucleare iraniene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările