Iranul anunţă că a capturat un petrolier străin în Strâmtoarea Ormuz

Iranul anunţă că a capturat un petrolier străin în Strâmtoarea Ormuz

FOTO AFP

Televiziunea de stat iraniană a informat că Gardienii Revoluţiei au capturat un petrolier străin cu 12 persoane la bord, acuzat de contrabandă cu petrol, conform Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform presei iraniene, petrolierul transporta ilegal petrolul de la traficanţii iranieni către clienţi străini şi a fost interceptat la sud de insula Larak a Iranului, în Strâmtoarea Ormuz.
 
Televiziunea de stat a citat Gărzile Revoluţionare care au spus că vasul conţinea un milion de litri de combustibil de contrabandă, relatează BBC.
 
Ulterior, presa de stat a publicat o înregistrare cu două nave cu motor iraniene încercuind petrolierul Riah sub pavilion panamez –acesta nu şi-a mai transmis coordonatele de duminică, pe când traversa strâmtoarea Ormuz.
Iran anunţase că a venit în ajutorul unui petrolier cu probleme tehnice, fără a spune însă că este vorba de Riah.
 
 
 
Un petrolier al Emiratelor Arabe Unite care trecea prin Strâmtoarea Ormuz a fost dat dispărut acum două zile iar oficialii americani suspectează că petrolierul a fost capturat de Iran.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: