UPDATE Explozii soldate cu trei morţi şi incendiu la Abu Dhabi: Rebelii din Yemen evocă o operaţiune militară

UPDATE Explozii soldate cu trei morţi şi incendiu la
Abu Dhabi: Rebelii din Yemen evocă o
operaţiune militară

FOTO Twitter

Trei camioane cu combustibil au explodat luni la Abu Dhabi, iar un incendiu s-a produs în apropiere de aeroportul din capitala Emiratelor Arabe Unite (EAU). Cel puţin trei persoane au murit în urma acestor acte revendicate de rebelii din Yemen

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei persoane au murit, iar alte şase au fost rănite în trei exploziile de la Abu Dhabi.

Exploziile şi incendiul au fost cauzate „probabil” de către „drone”, potrivit agenţiei de presă WAM, care citează poliţia din Abu Dhabi.

„Investigaţiile iniţiale au depistat în ambele locuri resturi ale unei aeronave de mici dimensiuni care ar putea fi o dronă şi care ar fi putut provoca explozia şi focul”, se arată într-un comunicat al poliţiei preluat de WAM.

Exploziile au avut loc în zona industrială Musaffah, lângă un depozit al companiei petroliere ADNOC.

Rebeli houthi din Yemen au evocat o „operaţiune militară de anvergură în EAU”.

Rebelii houthi, care luptă împotriva unei coaliţii internaţionale conduse de Arabia Saudită şi din care fac parte şi Emiratele Arabe Unite, lansează frecvent atacuri transfrontaliere cu rachete şi drone, în principal împotriva teritoriului saudit.

Emiratele Arabe Unite şi-au redus drastic prezenţa militară în Yemen în 2019, pe fondul unui blocaj în plan militar şi în urma creşterii tensiunilor regionale cu Iranul, dar continuă să influenţeze situaţia contribuind la înarmarea şi pregătirea forţelor yemenite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările