UPDATE Coronavirus: Australia a confirmat patru cazuri de infestare. În China sunt deja 41 de morţi, iar virusul a ajuns şi în Europa şi SUA

UPDATE Coronavirus: Australia a confirmat patru cazuri de infestare. În China sunt deja 41 de morţi, iar virusul a ajuns şi în Europa şi SUA

FOTO Guliver/Getty Images

Australia a confirmat patru cazuri de infestare cu coronavirus, toţi pacienţii întorcându-se recent din China şi aflându-se în stare stabilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
După Franţa, unde trei persoane au fost diagnosticate cu virusul, şi SUA, cu două cazuri de infestare confirmate, şi Australia a confirmat patru cazuri de infecţie cu coronavirus.
 
Potrivit oficialilor, primul pacient înregistrat oficial este un bărbat. El se află în stare stabilă într-un spital din apropiere de Melbourne: „Este important de subliniat că nu e cazul să se alarmeze comunitatea. Pacientul a fost izolat şi este sub tratament“. Alţi trei bărbaţi întorşi din China la Sydney au fost diagnosticaţi cu coronavirus.
 

Cele mai recente informaţii despre coronavirus

Maladia cauzată de acest coronavirus apărut în decembrie într-o piaţă agroalimentară din Wuhan, un oraş din centrul Chinei, a provocat moartea a 41 de persoane în ţară, iar numărul celor contaminaţi a crescut la 1.300, au precizat sâmbătă autorităţile locale.
 
În străinătate, un al doilea caz de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite şi trei cazuri confirmate şi spitalizate în Franţa, acestea fiind primele din Europa. 
 
În total, potrivit unui calcul al AFP, 13 localităţi din regiune sunt izolate de lume, adunând 41 de milioane de persoane, adică mai mult decât numărul locuitorilor din Polonia.                
 
Pentru moment, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră că este „prea devreme“ pentru a vorbi de „stare de urgenţă de sănătate publică internaţională“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: