Cel puţin cinci persoane au fost ucise după un atac terorist asupra clădirii Bursei din Pakistan

Cel puţin cinci persoane au fost ucise după un atac terorist asupra clădirii Bursei din Pakistan

FOTO EPA-EFE

Cel puţin cinci persoane au fost ucise după un atac armat asupra clădirii Bursei din oraşul pakistanez Karachi, atac revendicat de gruparea teroristă Armata Eliberării din Baluchistan (BLA), relatează CNN.

Printre cei ucişi se află poliţişti şi agenţi de securitate. Patru atacatori îmbrăcaţi în poliţişti au lansat o grenadă asupra intrării clădirii Bursei şi apoi au tras la întâmplare. 
 
Organizaţia paramilitară pakistaneză Rangers Sindh a anunţat că atacul a fost revendicat de Armata Eliberării din Baluchistan (BLA), o grupare insurgentă separatistă fondată în urmă cu două decenii pentru a lupta împotriva monopolului statului pakistanez asupra resurselor miniere din provinicia Baluchistan. Aceştia au ucis şi răpit muncitori chinezi la aceste mine.
 
O sursă a grupării a transmis că luptătorii săi au lansat un atac sinucigaş asupra clădirii Bursei din Pakistan şi că aceştia au intrat în clădire şi au preluat controlul asupra zonei.
 
Administraţia Bursei şi-a îndemnat angajaţii să aştepte la etajele superioare ale clădirii să fie evacuaţi.
Între timp atacatorii au fost ucişi şi forţele paramilitare au securizat zona.
 
Bursa din  Karachi este cea mai mare din Pakistan, fiind situată în centrul financiar al oraşului, unul din cele mai bine păzite zone.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: