Brazilia respinge vaccinul rusesc Sputnik V şi spune că are „defecte grave“

Brazilia respinge vaccinul rusesc Sputnik V şi spune că are „defecte grave“

Foto Shutterstock

Autoritatea de reglementare în domeniul sănătăţii din Brazilia, Anvisa, a respins solicitarea făcută de guvernatorii statelor braziliene pentru importul vaccinului rusesc Sputnik V.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Anvisa a votat contra aprobării serului rusesc după ce personalul de specialitate al autorităţii a subliniat „riscurile inerente” şi defectele „grave”, invocând lipsa informaţiilor care să garanteze siguranţa, calitatea şi eficienţa vaccinului.

Ana Carolina Moreira Marino Araujo, director general pentru monitorizarea sănătăţii, a declarat că, luând în considerare toată documentaţia prezentată, datele obţinute prin inspecţii şi informaţiile de la alte autorităţi de reglementare, riscurile sunt prea mari.

Prezenţa în vaccin a adenovirusului ce se poate reproduce, este un defect grav pe care Sputnik V îl are şi care nu asigură siguranţa persoanelor imunizate cu acesta.

Sputnik V a fost aprobat în mai multe ţări ale lumii, iar savanţii ruşi spun că este eficient în proporţie de 97,6% contra COVID-19, pe baza evaluării datelor de la 3,8 milioane de persoane.

Ca şi Anvisa, Uniunea Europeană nu a aprobat deocamdată vaccinul, spunând că are nevoie de mai multe informaţii în privinţa testelor clinice şi a procesului de producţie, conform Hotnews.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările