Bostwana spune că diplomaţii infectaţi cu Omicron au venit din Europa: Restricţiile de călătorie sunt „inacceptabile, inumane şi degradante”

Bostwana spune că diplomaţii infectaţi cu Omicron au venit din Europa: Restricţiile de călătorie sunt „inacceptabile, inumane şi degradante”

Foto Shutterstock

Preşedintele Botswanei, Mokgweetsi Masisi, a declarat că unii din cei 4 diplomaţi care au fost testaţi pozitiv cu varianta Omicron a coronavirusului au venit în ţara africană din Europa, cerând ridicarea restricţiilor de călătorie impuse la adresa unor ţări din sudul Africii, relatează Reuters, citat de Hotnews.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deocamdată nu a fost stabilit cu certitudine unde a apărut varianta Omicron, dar ea a fost raportată pentru prima dată de Africa de Sud pe 25 noiembrie, urmată de Botswana o zi mai târziu. Acestea au anunţat depistarea unei noi variante ale cărei mutaţii sunt diferite de cele ale variantei Delta a coronavirusului.

Şi oficialii din Africa de Sud s-au plâns că ţara lor este pedepsită din cauza identificării unei noi variante. Preşedintele botswanez Masisi a afirmat într-un interviu acordat CNN, joi seara, că interdicţiile „nu sunt necesare” şi că sunt o dovadă de „iresponsabilitate”. El a criticat apoi în termeni extrem de duri restricţiile de călătorie, afirmând că acestea sunt „inacceptabile, inumane şi degradante”.

Oficialul s-a pronunţat cu privire la diplomaţii testaţi pozitiv cu varianta Omicron şi a spus că „au venit dintr-un număr de ţări (...) şi au trecut prin mai multe ţări pentru a ajunge în Botswana”, refuzând însă să le dezvăluie naţionalitatea, scrie Hotnews.

Acesta a mai precizat că unii dintre ei au venit chiar din Europa. 

Diplomaţii au intrat în Botswana pe 7 noiembrie şi au părăsit ţara 4 zile mai târziu. Autorităţile din această ţară africană au raportat până în prezent 20 de infecţii cu noua variantă Omicron.

Autorităţile din Bostwana investighează anumite mutaţii ale coronavirusului care au fost depistate la patru cetăţeni străini care au fost în ţară într-o misiune diplomatică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările