VIDEO Polonia. Ciocniri între apărătorii „familiei tradiţionale“ şi participanţii la „marşul egalităţii“. Poliţia a recurs la gaze lacrimogene şi tunuri cu apă

VIDEO Polonia. Ciocniri între apărătorii „familiei tradiţionale“ şi participanţii la „marşul egalităţii“. Poliţia a recurs la gaze lacrimogene şi tunuri cu apă

În oraşul polonez Lublin a avut loc, sâmbătă, Marşul Egalităţii, la care au participat peste o mie de persoane, inclusiv un număr mare de persoane gay. Autorităţile locale nu au autorizat desfăşurarea acţiunii, însă organizatorii nu s-au conformat deciziei oficialităţilor. Câteva sute de oponenţi ai marşului au încercat să blocheze desfăşurarea manifestaţiei.


O încercare de a bloca marşul a avut loc între străzile Lubartowska şi Świętoduska. Poliţia a îndemnat protestatarii să elibereze strada, pentru că desfăşurarea manifestaţiilor în acest loc este ilegală. 

Oponenţii marşului nu au răspuns la somaţiile poliţiei şi au început să strige la adresa participanţilor la mars: „Băiat, fată, familie normală”, „Familia este fundamentul civilizaţiei”, potrivit sursei citate.
 
Poliţia a utilizat grenade sonore, gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a pune capăt blocării marşului. În direcţia poliţiştilor au zburat pietre, anunţă postul de televiziune. Organizatorii marşului au fost nevoiţi să-şi schimbe traseul.
 
În urma ciocnirilor cu forţele de ordine au fost reţinute zeci de persoane, care urmează să fie trase la răspundere.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: