Vălul islamic, interzis în Danemarca

Vălul islamic, interzis în Danemarca

FOTO AFP

Danemarca s-a alăturat mai multor ţări europene care au interzis purtarea vălului islamic precum niqab-ul sau burka, decizie condamnată de organizaţiile pentru drepturile omului, care consideră că adoptarea unei legi în acest sens nu era „nici necesară şi nici potrivită“, scrie The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parlamentarii danezi au aprobat cu 75 de voturi „pentru“, 30 „împotrivă“ şi 74 de abţineri legea prezentată de coaliţia de guvernare de centru-dreapta. Guvernul susţine că legea nu ţinteşte o religie anume şi nu interzice eşarfele, turbanele sau pălăria tradiţională evreiască.

Cei care încalcă legea care va intra în vigoare de la 1 august vor risca o amendă de 134 de euro.

Austria, Franţa şi Belgia au legi similare. 

Gauri van Gulik, directorul pentru Europa al Amnesty International, a declarat: „Toate femeile ar trebui să fie libere să se îmbrace cum doresc şi să poarte haine prin care îşi exprimă identitatea şi credinţele. Această interdicţie va avea un impact negativ în special asupra femeilor musulmane care doresc să poarte burka sau niqab-ul. Dacă scopul acestei legi a fost să protejeze drepturile femeilor, atunci eşuează lamentabil. În schimb, legea incriminează femeile pentru felul în care se îmbracă şi astfel încalcă libertăţile pe care Danemarca susţine că le protejează“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: