Un german, pus sub acuzare pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un german, pus sub acuzare pentru spionaj în favoarea Rusiei

FOTO EPA

Un german suspectat de faptul că a transmis Rusiei date şi planuri cu privire la Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german, a fost inculpat la Berlin, a anunţat joi parchetul, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

”De la sfârşitul lui iulie şi până la începutul lui septembrie 2017, suspectul a decis, din proprie iniţiativă, să transmită informaţii despre proprietăţile Bundestagului german serviciilor ruse de informaţii”, anunţă într-un comunicat parchetul.
 
Aceste documente, sub formă de fişiere PDF, au fost transmise unui angajat al Ambasadei Rusiei la Berlin, precizează parchetul.
 
Acest angajat al ambasadei ruse în Germania este suspectat de faptul că este un membru al serviciilor militare ruse de informaţii GRU.
 
Angajatul trebuia mai ales să verifice dispozitivele portabile utilizate în camera inferioară a parlamentului german.
 
Pus sub acuzare de parchetul federal, suspectul riscă acum să fie trimis în judecată, dacă instanţa competentă dă undă verde.
 
Berlinul şi Moscova au relaţii complicate, cu mai multe afaceri de spionaj imputate Rusiei, inclusiv una în care a fost vizată chiar cancelarul Angela Merkel în 2015.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările