Un bărbat a fost condamnat la 13 ani de închisoare după ce a încercat să-şi ucidă iubita care câştigase o avere la loto. Suma pentru care era dispus să omoare

Un bărbat a fost condamnat la 13 ani de închisoare după ce a încercat să-şi ucidă iubita care câştigase o avere la loto. Suma pentru care era dispus să omoare

FOTO Shutterstock

Un bărbat dintr-un oraş din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord care a încercat să-şi ucidă partenera, care a câştigat 5,5 milioane de lire la loterie, a fost condamnat la 13 ani de închisoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Stephen Gibbs, în vârstă de 45 de ani, a atacat-o pe Emma Brown în casa lor din Barry, un oraş din Valea Glamorganului, Ţara Galilor, pe 30 ianuarie, conform BBC.

Potrivit instanţei Curtea Coroanei „Merthyr Tydfil” bărbatul s-ar fi enervat atunci când femeia i-a spus că vrea să pună capăt relaţiei. 
 
Emma Brown, în vârstă de 49 de ani, a fost găsită de vecini într-o baltă de sânge, fiind rănită pe faţă, braţe şi stomac, după ce ar fi fost înjunghiată cu un cuţit de bucătărie. 
 
Femeia a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală după atac şi a rămas cu cicatrici care i-au schimbat viaţa.
 
Victima a mărturisit instanţei că vede ca prin ceaţă cu ochiul drept, care mai funcţionează la capacitate de 75% şi simte o amorţeală în obrazul stâng.
 
De asemenea, nu mai poate folosi prea bine braţul drept.
 
„Recuperarea a fost un proces lung şi dificil. Ştiu că nu mă voi recupera niciodată complet şi voi rămâne aşa pentru tot restul vieţii. Am fost împreună timp de 12 ani şi am fost fericiţi, nu mi-a dat niciodată de înţeles că ar fi în stare de aşa ceva. Nu cred că voi mai putea avea încredere în cineva vreodată. Îmi este milă de el mai mult decât orice altceva”, a spus Emma Brown.
 
Cuplul a deţinut înainte o casă într-o altă zonă a oraşului Barry, pe care au închiriat-o în urma câştigului la loterie, în 2017.
 
Femeia a adăugat că înainte de atac era „sufletul petrecerii”, dar acum este retrasă şi îi este teamă să se mai afle în mijlocul mulţimilor de oameni.
 
Cei doi deveniseră cunoscuţi pentru donaţiile făcute cauzelor caritabile, după ce Emma Brown a câştigat la loterie.
 
„Am încremenit de tot şi sunt tristă că s-a terminat aşa. Acest atac mi-a distrus încrederea pentru că am avut încredere în el şi nu-mi vine să cred cât de mult am putut să mă înşel”, a mai spus femeia.
 
Femeia a devenit cunoscută după ce a donat pentru mai multe cauze nobile după ce a câştigat jackpot-ul.
 
Avocatul apărării, Derrick Gooden, a spus că Gibbs „a dat dovadă de un anumit grad de remuşcare. A iubit-o. Îi pare rău pentru ceea ce a făcut. Cel mai bun mod în care îl poate descrie este că pur şi simplu a pierdut-o”.
 
Potrivit judecătorul Richard Twomlow bărbatul se droga şi consuma alcool în mod regulat. Devenise gelos începuse să o urmărească. În ziua atacului ar fi consumat din nou alcool şi a acuzat-o pe femeie că îl minte. Acesta a înjunghiat-o cu un cuţit de bucătărie şi a fugit crezând că a ucis-o.
 
„Declaraţia Emmei Brown arată efectul devastator fizic şi emoţional. Ea nu îşi poate folosi mâna şi familia ei este grav afectată. Simte că nu îşi va reveni niciodată”,  a mai spus judecătorul în timp ce l-a condamnat pe bărbat.
 
Gibbs urma să fie judecat pentru tentativă de omor, dar şi-a schimbat pledoaria în ziua procesului său. Instanţa a aflat că acesta a avut condamnări anterioare pentru violenţă, după ce în 2005 acesta ar fi înjunghiat-o pe fosta sa iubită şi pe fiul acesteia în vârstă de 11 ani. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările